15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Gradsko veće Vukovara većinom glasova usvojilo budžet za 2023. godinu, većnici SDSS-a suzdržani

2 min read

Većinom glasova Gradsko veće Vukovara usvojilo je na današnjoj sednici budžet za 2023. godinu, u planiranom iznosu od 340 miliona kuna.

– Rashodi budžeta za 2023. godinu planirani su na nivou od 45,2 miliona evra, što bi bilo oko 340 miliona kuna. To je nešto manje u odnosu na prethodne godine. Razlog tome je što smo završili dobar deo projekata iz Intervencijskog plana – pojasnila je pročelnica za finansije Vlasta Šibalić.

Većnici SDSS-a su kod izglasavanja budžeta bili suzdržani. Kako je u izjavi za Radio Borovo pojasnio SDSS-ov Dejan Drakulić, predlog budžeta nisu podržali prvenstveno zbog primedbi na izmene koje se odnose na način finansiranja manjinskih veća.

–  Radi se o tome da u načinu raspodele sredstava za manjinska veća dolazi do određene promene, gde se na netransparentan način raspoređuju sredstava, bez konsultacija s manjinskim većima. Bez razgovora i dijaloga ide se u izmene načina finansiranja i zadire u funkcionisanje veća, jer to direktno utiče na rad i provođenje projekata i programa. To je za nas neprihvatljivo i jedan od razloga zbog kojih nećemo podržati budžet. Isto tako, nije transparentna ni podela sredstava u oblasti sporta. U materijalima se ne vidi na koji način će se deliti ta sredstva i koji su kriterijumi. Imamo osećaj da je sve ovo pripremljeno i napravljeno za netransparentno trošenje i davanje sredstava onima koji su podobni – zaključio je Drakulić.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link