Književnoj večeri sa Mirjanom Bobić Mojsilović u Vukovaru prisustvovalo više od 150 žena

Spread the love

U Srpskom domu u Vukovaru u subotu uveče održana je promocija zbirke kratkih priča “Baba, nemoj ništa da me pitaš” Mirjane Bobić Mojsilović. Reč je o novom, dopunjenom izdanju prve knjige poznate književnice i novinarke iz Beograda.

– Ono što garantujem je sigurno dobar provod uz te priče, za one koji nemaju strpljenja ili koncentracije da dugo budu u jednoj temi, kakva je roman. Priče su uvek fantastičan izbor. Ovo su priče o ljubavi na jedan humorističan način, kako sam ja to videla pre dvadeset godina. Naravno, ima i ozbiljnih priča. Novo izdanje knjige dopunjeno je sa devet novih priča – rekla je nakon promocije u izjavi medijima Mirjana Bobić Mojsilović.

Književno veče održano je u okviru projekta “Žene s istoka II” koji provodi Udruženje žena “Negoslavčanke” iz Negoslavaca, uz finansijsku podršku Srpskog narodnog veća iz Zagreba, ističe predsednica udruženja i voditeljka projekta Biljana Pejić.

– Projekat “Žene sa istoka II” okuplja sedam udruženja i više od 200 žena. Ugostili smo Mirjanu Bobić Mojsilović koja pleni svojom energijom i harizmom. Koliko je popularna i omiljena govori broj od preko 150 žena koje su prisustvovale ovoj književnoj večeri – ističe Pejićeva.

Mirjana Bobić Mojsilović, koja je prvi put u Vukovaru i na istoku Hrvatske, na poklon je dobila veliki buket cveća, korpu sa suhomesnatim proizvodima i zimnicom i unikatnu ukrasnu korpicu od recikliranog papira s njenim imenom, rad Mire Trepić iz Markušice. Poklone su popularnoj književnici uručili direktor Srpskog doma Vukovar Nebojša Vidović, saborska zastupnica Dragana Jeckov i koordinatorka na projektu “Žene sa istoka II” Svetlana Antić.

– U neku od mojih priča, a sigurno u jednu od boljih uspomena, staće i ovaj, jedan od predivnih poklona koji sam dobila u našem Vukovaru. Ovde su kuleni, kobasice i zimnica. Dobila sam i cveće i pletenu korpicu. Dočekali su me kao caricu – zaključila je Mirjana Bobić Mojsilović.

D.Z.