Podmladak i mladež DVD-a Borovo učestvovali na 14. Županijskom takmičenju vatrogastva

U organizaciji Vatrogasne zajednice Vukovarsko-sremske županije, u Jarmini je proteklog vikenda održano 14. Županijsko vatrogasno takmičenje mladeži i podmlatka. Za učešće su se prijavili i članovi borovskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Svoje utiske sa takmičenja sa nama su podelila deca, članovi vatrogasnog podmlatka DVD-a Borovo.
– Ja sam član DVD-a Borovo već četiri godine. Na županijskom takmičenju smo bili deveti. Takmičenje se održalo na travi, a mi uvek vežbamo na betonu tako da smo svi padali, ali me to nije razočaralo – rekao je devetogodišnji Strahinja.
– Članica sam DVD-a Borovo skoro godinu dana. Na takmičenju je bilo dobro i klizavo. Mi devojčice smo osvojile četvrto mesto – rekla je 10-godišnja Nevena.

Male vatrogasce za takmičenje pripremio je jedan od voditelja mladeži i podmlatka Goran Milanović, član DVD-a Borovo.
– Mi samo imali mlađu decu, pomladak od 6 do 12 godina. Oni imaju svoje specifično takmičenje – rad s takozvanom brentačom, postoji procedura koju moraju ispoštovati. Prvi nam je put da smo se prijavili i bili na takvom takmičenju i zadovoljni smo. U ženskoj ekipi je bilo pet ekipa, koje su imale po devet članova, a u muškom delu je bilo dvanaest ekipa. Naše devojčice su osvojile četvrto mesto, a dečaci su bili sedmi. Deca su radila na terenu koji nisu poznali, malo su bili uzbuđeni, tako da smo ostvarili rezultate koji su mogli biti i bolji, ali dobro je – rekao je Milanović.
U takmičenju je učestvovalo bilo 25 ekipa, 16 u kategoriji podmlatka i devet u kategoriji vatrogasne mladeži.
Prvo mesto u kategoriji ženskog podmlatka osvojilo je Dobrovoljno vatrogasno društvo Nuštar dok je u muškoj konkurenciji pobednički pehar otišao u Babinu Gredu. Najbolja muška mladež dolazi iz DVD-a Nuštar, potom Komletinci i Đeletovci, a u kategoriji ženske mladeži Nuštar, Otok i Đeletovci.
Prvoplasirane ekipe izborile su nastup na Državnom takmičenju vatrogasne mladeži koje će biti održano u septembru sledeće godine.

S.M.