ZVO: Raspisan Javni konkurs za kapitalne donacije, prijaviteljima na raspolaganju 2,6 miliona kuna

Spread the love

Predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić raspisao je danas Javni konkurs za dodelu finansijskih sredstava za kapitalne donacije.

Prema ugovoru o dodeli finansijskih sredstava za kapitalne donacije, zaključenim sa Uredom za ljudska prava i prava nacionalnih manjina Vlade Republike Hrvatske, Zajedničko veće opština će za ovu namenu prijaviteljima dodeliti finansijska sredstva u iznosu od 2.600.000 kuna.

Pravo na dodelu finansijskih sredstava za kapitalne donacije mogu ostvariti jedinice lokalne samouprave, u kojima je udeo pripadnika srpske nacionalne manjine u ukupnom broju stanovnika najmanje 51 odsto, kao i županijska, gradska i opštinska veća srpske nacionalne manjine sa sedištem na području delovanja Zajedničkog veća opština.

Finansijska sredstva dodeljuju se za provođenje kapitalnih projekata, koji imaju za cilj povećanje i očuvanje vrednosti imovine, ulaganja u zemljište, građevine i drugu dugotrajnu imovinu. Sredstva se dodeljuju za kupovinu ili izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju ili adaptaciju, energetsku obnovu, za uređenje i opremanje te održavanje društvenih domova, prostora sportskih klubova, kulturnih centara, etno kuća i drugih objekata u kojima se organizovano okupljaju i deluju pripadnici srpske nacionalne manjine.

Rok za podnošenje prijava je zaključno sa 14. septembrom ove godine. Prijave se podnose neposredno u Zajedničko veće opština u Vukovaru, Eugena Kvaternika 1 ili preporučeno poštom.