Lovačko društvo Borovo: Mali vatrogasci i pecaroši iz Borova posetili Drugu školu u prirodi

Spread the love

Lovačko društvo Borovo u nedelju je za mlade članove Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo i Sportskog robolovnog društva “Sloga” Borovo, po drugi put organizovalo Školu u prirodi. U Lovački dom Borovo stiglo je 42-oje mališana kojima je rad društva predstavio potpredsednik Jovan Ajduković.

– Cilj organizacije ove manifestacije je da se skupe mladi, deca Borova i da im se približi priroda, boravak u prirodi, flora i fauna i samo lovstvo. Predstavili smo im od sadržaja kojeg priroda nudi, preko pravila u lovu i oružja do kalendara lova, lovstva, divljači i slično. Bilo je dosta pitanja od strane detce što je jako interesantno. Deca to jako dobro usvajaju, što mi je izuzetno drago – rekao je Ajduković.

Put do streljane

Prisutna deca nisu krila oduševljenje predstavljenim radom lovaca, a evo i šta su nam rekli devetogodišnji Strahinja i Siniša.

– Naučio sam da lovci ne ubijaju samo životinje nego da im i pomažu preko zime tako što im donesu hrane i sena, a preko leta im pomogu donošenjem vode – rekao je ovom prilikom Strahinja.

– Pričali su nam o životinjama i da je najopasiji lov na divlje svinje jer su one brze i imaju rogove. Kad budem veliki voleo bih da budem lovac jer volim životinje – rekao nam je Siniša.

Predavanje na streljani

Pored Lovačkog društva Borovo, suorganizatori Škole u prirodi su Dobrovoljno vatrogasno društvo Borovo, Opština Borovo i Zajedničko veće opština čiji je predsednik Dejan Drakulić izrazio zadovoljstvo brojem dece koja su posetila Školu u prirodi.

– Zajedničko veće opština, sva udruženja koja deluju na našem području nastoji da podrži u provođenju programa, ali nam je posebno zadovoljstvo kada se organizuje ovakva vrsta programa, Škola u prirodi što je izuzetno značajno. Pre svega, deca su naša budućnost i ono što negujemo i želimo da prenesemo na decu ovo je mesto da se to uradi. Ovo je hvalevredan projekat i veliko mi je zadovoljstvo kad vidim ovoliki broj dece na jednom mestu – rekao je ovom prilikom predsednik Zajedničko veća opština Dejan Drakulić.

Nakon predavanja i obilaska streljane deci su podeljeni paketići i kačketi.

S.M.