09/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U OŠ Borovo upriličena dobrodošlica za 31 đaka prvaka, u školskim klupama ove godine 233 učenika

3 min read

Nova školska godina počela je danas i za 233 učenika Osnovne škole Borovo, među kojima je i 31 đak prvak. U drugoj smeni pripremljena je već tradicionalna dobrodošlica za prvake i njihove roditelje, koje je pozdravio direktor škole Tihomir Jakovljević sa saradnicima. Za direktora škole ovo je najlepši dan u nastavnoj godini.
 
– Poslužilo nas je i lepo vreme. Sve je predivno, a najlepše što nam u školu dolaze naši đaci prvaci, njih 31, 17 devojčica i 14 dečaka, koji su prošli testiranja, dolazili su u školu tako da se već dobro snalaze i znaju šta ih očekuje. Nema tu nekih velikih briga i mislim da će nam školska godina početi odlično – rekao je u izjavi za Radio Borovo direktor OŠ Borovo Tihomir Jakovljević.


U školu kreću i sedmogodišnjaci Teodora i Andrej.
 
– Mama mi je pomogla da pripremim stvari za školu. Mislim da je škola jako dobra i da će mi puno pomoći – priča Teodora.
 
– Škola mi je OK, ali se bojim jedinica – priznaje Andrej, prvo dete u porodici Puškar koje kreće u školu. 
 
– Uzbuđena sam i pomalo zabrinuta. U svakom slučaju to je veliki dan za nas – kaže Andrejeva mama Valentina, koja je pozdravila i to što će prvaci od Zajedničkog veća opština dobiti besplatne školske torbe i školski pribor, zahvalivši se donatorima.

Dragan Rakazović i Ljiljana Dokić

I ove godine formirana su dva odeljenja prvih razreda. Razrednica 1 B razreda sa 16 učenika biće učiteljica Ljiljana Dokić.
 
– Naravno da je pozitivna trema prisutna. Deci i njihovim roditeljima želim srećan polazak u prvi razred, a deci posebno razigran i veseo prvi dan škole – kaže Dokićeva.
 
Razrednik 1 A odeljenja sa 15 učenika je učitelj Dragan Rakazović.
 
– Osećam se uzbuđeno. Svaki put je tako u prvom razredu. To je i za nas učitelje novi korak, nakon što smo posle četiri godine ispratili jednu generaciju, a za decu svakako jedno novo iskustvo. Deci čestitam polazak u školu i želim sve najbolje. Ovo je samo jedan novi korak i stepenica, u odnosu na vrtić. Želim im da se brzo adaptiraju na školu i sve najbolje u budućim školskim danima – poručio je učitelj Dragan Rakazović.


 Tekst i foto: D.Zečević, Radio Borovo

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.