Čestitka vukovarsko-sremskog župana Damira Dekanića povodom prvog dana školske 2022./2023. godine

Povodom prvog dana školske 2022./2023. koja je danas počela, župan Damir Dekanić uputio je čestitku učenicima, nastavnicima i roditeljima:

– Dragi prvačići, danas ćete zakoračiti u novi period svog života, onaj najlepši period – đački. To je vreme upoznavanja novih prijatelja i stvaranja neraskidivih prijateljstava za celi život, vreme učenja i otkrivanja novih, zanimljivih i lepih stvari, vreme prvih ljubavi. Škola je jedno divno putovanje kroz koje ćete puno toga naučiti i izrasti u mlade i vredne ljude. U tome će vam pomoći vaši nastavnici koje morate pažljivo slušati, jer će vam upravo oni ukazati na to kako prepoznati pravi životni put.

Dragi učenici na svakom putu, pa tako i ovom vašem školskom pojave se problemi, ali ako se pojave i vidite da ih ne možete sami rešiti, uvek se možete obratiti nastavniku, roditeljima ili prijateljima. Svaki problem u životu se može rešiti i to jednostavnim razgovorom s osobom kojoj verujete.

Učenici, nastavnici i roditelji, od srca vam svima želim srećan prvi dan škole kao i uspešnu novu školsku godinu, puno dobrih ocena, strpljenja i ustrajnosti u radu i neka vam nikada ne nedostaje veselja i ljubavi.” poručio je u čestitki, povodom nove školske godine vukovarsko-sremski župan Damir Dekanić.