Novi direktor Plinare istočne Slavonije Mario Naglić

Spread the love

Nakon što je u aferi pljačke INA-e uhapšena Marija Ratkić, predsednica Uprave Plinare istočne Slavonije (PIS) koja je na tu funkciju odmah dala ostavku, danas u 13 časova održana je skupština PIS-a na kojoj je za novog direktora izabran Mario Naglić koji je do sada obavljao Zavoda za prostorno uređenje Vukovarsko-sremske županije. Takođe je izabran i novi član skupštine ispred INA-e Andrej Dmitrović koji je imenovan i članom Nadzornog odbora. Iduće nedelje biće potvrđeni članovi Nadzornog odbora i izabran predsednik ovog tela, rekao je nakon onlajn sednice skupštine Damir Dekanić, župan Vukovarsko-sremske županije koja ima 60 odsto vlasništva Plinare istočne Slavonije dok 40 odsto vlasničkog udela ima Croplin, firma u stopostotnom vlasništvu Ine.

– U razgovoru sa gospodinom Dmitrovićem dobili smo garanciju da će snabdevanje plinom, u sledećem periodu, u sledećih mesec dva dana do kada su važili ugovori, biti apsolutno pod kontrolom, dakle da neće biti nikakvih problema. Svi oni štetni ugovori će biti zaustavljeni. Ina ide u nove pregovore. Na svetskom tržištu znamo kakva je situacija. Ono što građane najviše zanima je isporuka plina kojeg će biti, zastoja neće biti. Cene će biti iste kao i za ostale građane Republike Hrvatske. Otvorili smo i temu o benefitima za ovo područje u budućem periodu – rekao je župan Dekanić.

Izjavu medijima dao je i novoizabrani direktor Plinare istočne Slavonije Mario Naglić.

– Iskreno, u ovom trenutku ne znam da li je to dobro s obzirom na sve što se događalo, ali na osnovu molbe župana Dekanića, prihvatio sam taj izazov i probaćemo stabilizovati situaciju u firmi. Firma je, koliko sam uspeo shvatiti dobro posložena, a ovo je jedan eksces koji se dogodio. Videćemo šta će biti dalje… Činjenica je da ćemo zatražiti nezavisnu reviziju svega i na osnovu toga dalje odrediti smer kojim će plinara ići. Ono što je najbitnije, gospoda iz Ine su zagarantovala količine plina, a o cenama, vidimo šta se događa na evropskom tržištu i u svetu od čega će zavisiti daljne postupanje – rekao je Naglić.