14/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Sportsku opremu od konzulata Srbije u Vukovaru dobili i fudbaleri Borca iz Banovaca

4 min read

Generalni konzul Republike Srbije u Vukovaru Aleksandar Nakić uručio je predstavnicima Fudbalskog kluba Borac iz Banovaca donaciju sportske opreme: nekoliko lopti i garnituru dresova za igrače. Ovo je još jedna u nizu donacija Konzulata srpskim fudbalskim klubovima na istoku Hrvatske.

– Na inicijativu gospodina Srđana Jeremića pre mesec dana i na poziv Fudbalskog kluba “Borac” iz Banovaca, posetili smo Banovce i videli smo u kakvim uslovima se klub obnavlja i diže iz pepela kao feniks i posle pet godina pauze učestvovaće u takmičenju. Momci su nas primili, porazgovarali smo i dogovorili se. Ovo je prvi vid pomoći u vidu fudbalskih lopti i jedne garniture dresova. Divim se entuzijazmu tih momaka jer oni dolaze iz Vukovara, Novog Sada, Šida i samih Banovaca. Pet godina je velika pauza i ko nije radio u sportu ne zna šta to znači. Iskreno im se divim, čestitam im i želim da budu uporni i da ustraju – rekao je generalni konzul.

Nakić je izrazio zahvalnost predsedniku opštine Stara Pazova Đorđu Radinoviću koji je pomogao oko donacija za sportske klubove na istoku Hrvatske.

Fudbalski klub Borac iz Banovaca oživeo je nakon pet godina pauze i okupio 16 igrača, kaže predsednik Kluba Nemanja Mrđenović.

– Nije baš lak posao, ali usprkos svemu uspevamo, uz pomoć gospodina Jeremića i Nakića i svih koji su nam do sad pomogli. Trenutno se takmičimo u trećoj međužupanijskoj, a to je zadnja liga. Prva je sezona tako da nećemo imati prevelika očekivanja. Glavno je da budemo negde na sredini i da se zajedno družimo. Cilj nam da obnovimo prostorije kluba. Do sad smo uspeli popraviti krov, to nam je bilo najvažnije budući da je prokišnjavao. Stavili smo PVC prozore i vrata. Ostaje da se urede zidobvi i unutrašnjost – kaže Mrđenović.

Inicijativu da se mladima u Banovcima pomogne, pokrenuo je zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić koji je zahvalio konzulu za još jednu u nizu donacija.

– Drago mi je da je generalni konzul prepoznao ove potrebe, brzo realizovao ono što im je i obećao i po ko zna koji put pokazao da drži do svoje reči. Kada je u pitanju ovaj fudbalski klub, Banovci su selo nastanjeno srpskim stanovništvom na području Opštine Nijemci i njima je sigurno teže nego klubovima koji dolaze iz većinski srpskih mesta, odnosno opština u kojima imamo vlast. Lično imam jako dobar odnos sa načelnikom Opštine Nijemci, sa gospodinom Vjekoslavom Belajevićem. S njim sam obavio razgovore vezano za potrebe srpske zajednice na tom području. Načelnik je obećao pomoć u sanaciji krova koji je bio u derutnom stanju i njega je prvo trebalo rešiti. Opština Nijemci je uložila 80 hiljada kuna u sanaciju krova, a za kompletnu rekonstrukciju samog objekta na igralištu potrebno je još 216 hiljada kuna – rekao je Jeremić dodajući da je deo sredstava u iznosu od 130 hiljada kuna stigao iz Srpskog narodnog veća dok će ostatak potrebnog novca biti obezbeđen kroz kapitalne investicije Zajedničkog veća opština.

– Tako da će oni u potpunosti imati velelepno zdanje na svom igralištu i na adekvatan način moći da realizuju sve svoje utakmice i treninge i sve ono što im bude potrebno – zaključio je Jeremić.

D.B.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.