13/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Saopštenje župana u vezi hapšenja predsednice Uprave Plinare istočne Slavonije

2 min read

Nakon hapšenja predsednice uprave Plinare istočne Slavonije d.o.o. Marije Ratkić, kojoj je zbog afere izvlačenja novca iz INA-e određen istražni zatvor od mesec dana, saopštenjem se oglasio vukovarsko-sremski župan Damir Dekanić ističući da je zgrožen tom vešću.

– Slučaj ne možemo detaljnije komentarisati dok ne dobijemo sve potrebne informacije, ali i dok traju izvidi jer ne raspolažemo s dovoljno informacija o ulozi Marije Ratkić u celom slučaju. Takođe želimo naglasiti kako najstrože osuđujemo bilo kakav oblik korupcije i kriminala te kako će svi eventualno umešani u ovaj slučaj biti sankcionisani u skladu s važećim pravilnicima i pozitivnim zakonskim propisima – navodi se u saopštenju i dodaje da je Vukovarsko -sremska županija, kao jedan od vlasnika Plinare istočne Slavonije d.o.o., odmah pokrenula sve propisane procedure te zatražila izveštaj Nadzornog odbora PIS-a koji će vanrednu sednicu održati već danas, a po potrebi će se održati i vanredna Skupština društva.

O svim novopristiglim informacijama vezanim za navedeni slučaj javnost ćemo pravovremeno izvestiti, poručili su iz kancelarije vukovarsko-sremskog župana Damira Dekanića.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.