06/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

SRD “Sloga” Borovo: Uprkos lošem vremenu održano drugo takmičenje u feeder pecanju

4 min read

U organizaciji Sportsko ribolovnog društva “Sloga” Borovo, juče je na Dunavnu drugi put za redom održano takmičenje u feeder pecanju. Članovi društva pokazali su svoj entuzijazam – ni loše vreme nije ih omelo u takmičenju. Od prijavljenih 25 članova, njih 19 odlučilo je da se takmiči, a prvo mesto pripalo je Branku Binguli sa 3 kilograma i 250 grama ulovljene ribe.

– Video sam kakvo je vreme i pretpostavio da će se javljati deverika koja mi je i donela pobedu. Dao sam sve od sebe da pobedim po ovom ekstremnom vremenu. Pecalo se na milo hranu i crve. Pecam od malih nogu, sa ocem sam išao na pecanje, tada nisam mogao držati štap budući da je bio teži od mene, zatim sam nastavio sa prijateljima, pecam već nekih 35 godina. Ribu sam, ovaj put uzeo jer je već uginula, a inače je vratim u vodu – rekao je pobednik Bingula.

Pobednik drugog feeder takmičenja – Branko Bingula

Drugo mesto osvojio je mladi član društava Aleksandar Jakovljević, dok je treće mesto pripalo Stojanu Simiću.

– Pecao sam belu ribu, na mamac crva i poslužila me sreća tako da sam uzeo drugo mesto sa 2 kilograma i 750 grama ulovljene ribe – rekao je Aleksandar koji je pohvalio organizatore feeder pecanja.

– Takmičim se u feeder pecanju već drugu godinu, osvojio sam treće mesto, prošle godine sam bio četvrto, zadovoljan sam s pecanjem. Po mom mišljenju najviše je presudna bila takmičarska sreća. Sve su to iskusni pecaroši, ko je imao više sreće, upecao je više ribe. Moj ulov bio je 1 kilogram i 550 grama – rekao je Simić koji je za treće mesto dobio pecarošku stolicu.

Predsednik Sportsko ribolovnog društva “Sloga” Borovo, Dragiša Stanić zadovoljan je održanim takmičenjem.

– Društvo je obezbedilo nagrade – poseban štap za feeder pecanje sa tri vrha koji se mogu menjati je bio prva nagrada. Druga nagrada je feeder mašinica ili rolna – posebna za feeder štapove. Treća nagrada je bila stolica za pecaroše, dok čekaju da dođe riba da imaju u čemu uživati. Feeder takmičenje je vrsta pecanja posebnom tehnikom gde se mamac stavlja iznad hranilice koja se puni hranom koja privlači ribu. Štapovi su posebni sa osetljivim vrhovima, kad riba zagrize mamac koji je blizu hranilice, to se reflektuje na vrh štapa, a ribe je tada naša. Zadovoljni smo pecanjem, a predložili smo i da se na godinu organizuje pecanje na bambus štapove, to je starinska vrsta pecanja, na način kako su pecali naši očevi – objasnio je Stanić.

Vaganje ulova nakon takmičenja

Nakon takmičenja koje je bilo napeto do samog kraja, članovi društva počastili su se ručkom u ribolovnoj kući u Borovu. Društvo broji 97 članova, od čega je 46-ero dece.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.