Stazama zavičaja: VSNM VSŽ organizuje 28. avgusta putovanje na Kordun i Baniju

Spread the love

Veće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije 28. avgusta organizuje putovanje na Kordun i Baniju, nazvano “Stazama zavičaja”, saznajemo od sekretara Veća Dušana Latasa.

– Unazad nekoliko godina županijsko Veće srpske nacionalne manjine organizuje putovanje na Kordun i Baniju. To putovanje je nazvano “Stazama zavičaja” i posvećeno uspomeni na  prvog predsednika Zajedničkog veća opština, pokojnog Miloša Vojnovića, koji je poreklom sa Korduna. Ono je ujedno i prilika da svi oni koji su u tim krajevima rođeni, išli u školu i jedno vreme živeli obiđu zavičaj. Ranijih godina smo na to putovanje išli 2. avgusta, a ove godine idemo 28. avgusta. Pozivam sve zainteresovane da nam se pridruže – rekao je u izjavi za Radio Borovo Dušan Latas, koji dodaje da su im partneri u organizaciji ovog putovanja Zajedničko veće opština, Zavičajno udruženje Kordunaša i Banijaca iz Vukovara, Veće srpske nacionalne manjine Grada Vukovara i SDSS.

Polazak je u nedelju, 28. avgusta u 5 i 30 iz Vukovara, a kotizacija po osobi 100 kuna, navodi Latas, koji nas je upoznao i planom puta.

– Prva stanica su Dubičke krečane, u koje bi trebali stići oko 9 i 30, u 11 sati je primanje u Opštini Dvor, a zatim nastavljamo put prema Glini, sa zadržavanjem u Dragotini, gde je zbor povodom praznika Velike Gospojine. Planiramo posetiti i novoizgrađenu crkvu u Vrnginmostu, a ručak je u Perni, gde je veliki zbor. Od 18 časova prisustvovaćemo liturgiji, a povratak je planiran u 21 čas – navodi Latas.

Svi zainteresovani za ovo putovanje mogu da se jave u Veće srpske nacionalne manjine Vukovarsko-sremske županije, na telefon 032/422-061, a putnici iz Borova i sekretaru Veća Dušanu Latasu ili predsedniku Udruženja antifašističkih boraca i antifašista Opštine Borovo Slavku Nediću.

D.Zečević, Radio Borovo