10/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Letnja škola manjinskih prava za studente biće održana od 15. do 18. septembra u Poreču

2 min read

Srpsko kulturno društvo „Prosvjeta“ iz Zagreba i Akademska mreža za saradnju u Jugoistočnoj Evropi čiji je cilj da ojača akademske veze između studenata/studentkinja iz Srbije i Hrvatske koji su zainteresovani za proučavanje fenomena multikulturalizma i prava nacionalnih manjina s naglaskom na prava srpske zajednice u Hrvatskoj, organizuju Letnju školu manjinskih prava koja će biti održana u Poreču od 15. do 18. septembra ove godine.

Pozivaju studente osnovnih i diplomskih (master) studija sa fakulteta akreditovanih u Republici Hrvatskoj da se prijave za učešće u radu Letnje škole. Broj polaznika je ograničen, po deset iz svake države. Polaznici moraju biti upisani na osnovne ili diplomske (master) studije, prosek ocena mora biti iznad 3,5, a potrebno je dostaviti i motivaciono pismo do 500 reči. Prednost će imati kandidati/kandidatkinje s višim prosekom ocena.

Troškove prevoza, boravka i rada obezbedili su organizatori, a polaznicima se izdaje sertifikat o učešću u radu „Letnje škole manjinskih prava“.

Prijave za učesnike i učesnice iz Hrvatske se najkasnije do ponedeljka, 5. septembra ove godine mogu dostaviti na e-mail: skdprosvjeta@skdprosvjeta.com i mirko.markovic@prosvjeta.hr

Predavači u Letnjoj školi manjinskih prava biće: prof. dr. sc. Antonija Petričušić, Pravni Fakultet Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr. sc. Milorad Pupovac, predsednik Srpskog narodnog veća, prof. dr. sc. Siniša Tatalović, potpredsednik SKD „Prosvjeta”, dr. sc. Goran Bašić, direktor Instituta društvenih nauka, Beograd, prof. dr.sc. Vladimir Vuletić, Filozofski fakultet Univerziteta u Beogradu, prof. dr. sc. Ružica Jakešević, Fakultet političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, dr. sc. Milica Joković Pantelić, Institut društvenih nauka, Beograd, Slobodan Živković, generalni sekretar SKD „Prosvjeta”i Dejan Mihajlović, zamenik županice Karlovačke županije.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.