27/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

SDF Vukovar: Počele besplatne instrukcije iz engleskog jezika za maturante

3 min read

Srpski demokratski forum nastavlja s drugim krugom besplatnih instrukcija iz engleskog jezika za maturante koje će biti održavane do petka 19. avgusta. Edukacije su počele, a prijave su i dalje moguće, saznajemo od izvršnog direktora Srpskog demokratskog foruma Jovana Vlaovića.

– S obzirom da je potražnja za instrukcijama dosta manja nego što je to bilo u prvom krugu, budući da je dobar deo maturanata engleski jezik prijavio kao izborni predmet i nemaju obavezu ponavljanja tog ispita, manji broj je prijavljenih nego u prvom krugu, ali mi smo i dalje zadovoljni i dalje postoji potreba da se one održavaju. Instrukcije se održavaju u prostorijama Srpskog demokratskog foruma u Vukovaru, tačnije u zgradi Zajedničkog veća opština gde SDF ima svoje prostorije i održavaće se u naredne dve nedelje u šest termina. Ponedeljkom, sredom i petkom u vremenu od 9 i 30 do 11 časova – kaže Vlaović.

Po rečima Vlaovića profesorica engleskog jezika Jasmina Gagulić Lalić i ovog puta vodi instrukcije.

– Za sada imamo troje maturanata za koje s održavaju pripreme s tim da postoje naznake da će ih biti nešto više, ali i da ih ne bude više, mi ćemo i za jednog jedinog maturanta održati pripreme jer smatramo da ćemo i na taj način pomoći maturantima – pojasnio je Vlaović koji je naglasio da su zadovoljni i brojem maturanata koji su se prijavili u prvom krugu te najavljuje instrukcije za veći broj predmeta na koji će maturanti moći da se prijave.

– Mislimo da smo održavanjem ovih instrukcija započeli dobar trend koji ćemo nastaviti i nagodinu kad bude prvi krug državne mature. Promenićemo i proširiti način edukacija, uvešćemo nove predmete. Pored engleskog, sigurni smo da ćemo imati i iz hrvatskog jezika, iz matematike i iz srpskog jezika, a postoji mogućnost i iz nekih drugih predmeta. Uvešćemo mogućnost da se određeni deo priprema odvija on line jer smo i u prvom krugu imali interesovanja da se pripreme održavaju i za pojedine maturante iz Knina. Pripreme uživo biće moguće samo u Vukovaru – rekao je za Radio Borovo Jovan Vlaović izvršni direktor SDF-a.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.