Jelena Vasiljević: Veliko hvala svim ljudima velikog srca koji su omogućili da dobijem svoj “auto”, nova električna kolica

Učenica Osnovne škole Borovo, 15-godišnja Jelena Vasiljević, s nestrpljenjem čeka svoja nova električna, invalidska kolica, koja bi prema rečima njene majke Svetlane trebala dobiti za dva meseca. Epilog je to jedne lepe priče, humanitarne akcije udruženja “Borovsko srce” iz Borova, koje je najvećim delom prihoda s 2. Memorijalnog turnira u malom fudbalu “Vasilije Sentivanac” odlučilo da pomogne našoj mladoj sumeštanki.

– Želim da se zahvalim svim ljudima velikog srca koji su bili na turniru i omogućili da uskoro dobijem svoj “auto”, nova električna kolica. Voli vas sve vaša Jelena Vasiljević – poručila je 15-godišnjakinja iz Borova, odlična učenica, koja će od jeseni u osmi razred Osnovne škole Borovo.

Podsetimo, iz Udruženja “Borovsko srce” izvestili su da je na 2. Memorijalnom turniru u malom fudbalu “Vasilije Sentivanac” prikupljen iznos od ukupno 51.486 kuna.

– Iznos od preko 44 hiljade kuna, koliko kolica koštaju, već je uplaćen na račun proizvođača i ostaje nam samo da zajedno s Jelenom čekamo isporuku kolica. Ostali iznos od oko 7 hiljada kuna biće raspoređen najugroženijim meštanima Borova u vidu osnovnih, neopohodnih sredstava za život – navode organizatori na Fejsbuk stranici Memorijalni turnir “Vasilije Sentivanac” Borovo. Turnir je održan od 9. do 16. jula u Borovu, pod generalnim pokroviteljstvom Opštine Borovo i Zajedničkog veća opština.

Organizatorima ove humanitarne akcije zahvalna je i Jelenina majka Svetlana. Bez pomoći dobrih ljudi, kaže, Jeleni ne bi mogla priuštiti takva kolica.

– Zahvaljujem se organizatorima turnira što su izabrali moju Jelenu i odlučili da od prikupljenih sredstava naruče i kupe električna kolica, koja joj nikad ne bih mogla priuštiti sama. Hvala Opštini Borovo, Zajedničkom veću opština, svim sponzorima i ljudima velikog srca koji su podržali 2. Memorijalni turnir “Vasilije Sentivanac” i olakšali mojoj Jeleni kretanje u budućnosti. Voli vas sve vaša Đeđa – poručila je Jelenina samohrana majka Svetlana, koja je ostvarila pravo na status roditelja negovatelja.

Inicijator ove humanitarne akcije je udruženje “Borovsko srce”, registrovano ovog leta, koje okuplja mlade iz Borova. 

D.Zečević, Radio Borovo