22/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Na 2. Memorijalnom turniru “Vasilije Sentivanac” prikupljeno nešto više od 50 hiljada kuna, najveći deo tog novca ide Jeleni Vasiljević za kupovinu invalidskih kolica

2 min read

I ovogodišnji 2. Memorijalni turnir u malom fudbalu “Vasilije Sentivanac”, koji je u Borovu održan od 9. do 16. jula, bio je humanitarnog karaktera.

Organizatori iz novoosnovanog udruženja “Borovsko srce” isvestili su da je na turniru prikupljen iznos od ukupno 51.486 kuna. Najvećim delom tog novca žele pomoći našoj mladoj sumeštanki Jeleni Vasiljević. Ovoj učenici Osnovne škole Borovo biće kupljena tipska invalidska kolica, pravljena po njenoj meri, koja će joj olakšati obavljanje svakodnevnih aktivnosti.

– Iznos od preko 44 hiljade kuna, koliko kolica koštaju, već je uplaćen na račun proizvođača i ostaje nam samo da zajedno s Jelenom čekamo isporuku kolica. Ostali iznos od oko 7 hiljada kuna biće raspoređen najugroženijim meštanima Borova u vidu osnovnih, neopohodnih sredstava za život –  navode organizatori na Fejsbuk stranici Memorijalni turnir “Vasilije Sentivanac” Borovo.

Svim sponzorima i donatorima zahvaljuju na pomoći.

– Nadamo se da ćete, kao i u ove dve godine, i u narednom periodu i narednim akcijama biti uz nas i da ćemo svi zajedno vratiti osmeh na lica što je moguće više ljudi, navode iz udruženja “Borovsko srce”. Udruženje registrovano ovog leta okuplja mlade iz Borova, a pored humanitarnog rada baviće se organizacijom kulturnih i sportskih događaja.

D.Zečević, Radio Borovo

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.