“Moto klub” Vukovar donacijom od 10 hiljada kuna pomaže Društvu multiple skleroze VSŽ

Dvadesetak članova Moto kluba “Vukovar” sinoć je posetilo Društvo multiple skleroze Vukovarsko-sremske županije i tom prilikom su im donirali 10 hiljada kuna. Moto klub “Vukovar” postoji od 2008. godine, a unazad nekoliko godina od donacija “Moto partya” koje organizuju i na kojima učestvuju, doniraju novac udruženjima ili pojedincima kojima je pomoć potrebna. Ova donacija je sakupljena na poslednjem Moto partyu koji je proteklog vikenda bio održan u Vukovaru.

– Ovo je prvi put da smo našli udruženje ovog tipa. Inače smo donirali socijalne slučajeve, decu, SOS Dečje selo, a ove godine smo odlučili da to bude ovo udruženje. Tražili smo nekog ko ima dosta zaposlenih i ko mnogo pomaže bolesnicima, tako smo zaključili da bi to bilo Društvo MS VSŽ. Društvo pomaže bolesnicima i mnogo radi što mi najviše i cenimo. Novac prikupljamo na Moto party-jima, od donacija prijatelja bajkera širom Hrvatske, Bosne i Hercegovine i sveta. Mi kao bajkeri tako delujemo, imamo prijateljske klubove, družimo se na party-jima i onda na primer doniramo, mi svojim prijateljima u Bosni, oni nama u Hrvatskoj ili u Nemačkoj ili u Zagrebu. Na taj način se prikupi određeni deo novca, a mi kao neprofitno udruženje odlučimo dati onima kojima je neophodno – rekao je Damir Kožul, predsednik Moto kluba Vukovar koji je naglsio da ovim činom žele razbiti mit o bajkerima kao lošim ljudima.

– Svi smo mi porodični ljudi, volimo decu, učimo voziti manje i mlađe koji krenu u vožnju. Delujemo tako da pokažemo svetu, ne samo Hrvatskoj da smo mi ljudi koji poštuju svakog čoveka, svako dete i da pazimo u saobraćaju – pojasnio je Kožul.

Zoran Oljača, Damir Kožul i članovi “Moto kluba” Vukovar

Ovom prilikom predsednik Društva multiple skleroze, Zoran Oljača podsetio je da društvo deluje skoro 20 godina, ima 45 zaposlenih od kojih je 40 ličnih asistenata, dve gerontodomaćice, dve osobe zaposlene u kancelariji i vozača.

– Imamo puno aktivnosti i mnogo radimo. Imamo fizikalne terapije koje provodimo u našem društvu. Radimo i borimo se da našim članovima omogućimo što bolje funcionisanje. Devedset odsto novca koji smo dobili od Moto kluba ćemo upotrebiti na prevoz jer je gorivo stavka koja je sve skuplja – zaključio je Oljača koji se gostima zahvalio na donaciji.

Nakon uručene donacije gosti i članovi Društva multiple skleroze su nastavili druženje uz zakusu u prostorijama Društva. Gosti su majice s logom multiple skleroze, koje su dobili od ovog društva obukli, seli na svoje mototore i otišli u neke nove akcije prikupljanja novca.

S.M.