Foto-konkurs: Hrvatska u očima mladih

Središnji državni ured za demografiju i mlade objavio je Javni poziv za dodelu nagrade za fotografiju i videozapis “Hrvatska u očima mladih” u 2022. godini koji je otvoren do 3.septembra.

Javni poziv otvoren je za sve redovne učenike i redovne studente u Republici Hrvatskoj, starosti od 15 do 30 godina, koji su putem fotografije i videozapisa zabeležili neko mesto ili događanje u svom neposrednom okruženju, koje odražava ciljeve i principe održivog razvoja i zelene klimatske politike, iz perspektive mladih.

Svrha i cilj ovog Javnog poziva je kreativno i umetničko izražavanje mladih putem fotografije ili videozapisa, čime se osnažuje aktivna participacija mladih u zajednici u području kulture i umetnosti, s naglaskom na jačanje uloge mladih u kreiranju održive i zelene budućnosti.

Predviđene su novčane nagrade za svaku kategoriju – fotografiju i video, za prvo mesto tri hiljade kuna, druga nagrada je dve, a treća hiljadu kuna. Svaki takmičar može dostaviti samo jednu fotografiju ili video.

Detaljne informacije mogu se pronaći na mrežnim stranicama Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Foto: Središnji državni ured za demografiju i mlade