15/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Nastavak projekta “Kap dobrote” očekuje se od jeseni

3 min read

Treći nastavak projekta “Kap dobrote” kroz koji Humanitarno udruženje “Duga” iz Vukovara, paketima hrane pomaže socijalno ugroženim porodicama, očekuje se od oktobra, saznajemo od Tamare Mikulić, predsednice udruženja.

Radi se o projektu koji je finansiran sredstvima Evropske unije iz Fonda evropske pomoći za socijalno najugroženije.

– Projekat “Kap dobrote 3” trajaće godinu dana. Prva dva meseca su rezervisana za pripremu i nabavku paketa, a kroz sledećih deset meseci planirana je naizmenična podela paketa hrane na području Grada Vukovara i pet opština. Ovaj put nećemo imati dugi razmak između ova dva projekta, budući da sledi nastavak projekta “Kap dobrote 3”. Verujem da će već sa 1. avgustom biti potpisan ugovor sa Ministarstvom rada, penzionog sistema, porodice i socijalne politike. Po procenama bi već u 10. ili 11. mesecu mogli početi sa podelom novih paketa, u istom obimu kao i do sada, što nam se pokazalo vrlo dobro kroz povratne informacije korisnika sa terena. Jedan mesec će biti podela po Vukovaru, drugi mesec po opštinama. S obzirom da trebamo ići u javnu nabavku u 10. ili 11. mesecu bi mogli početi sa prvim podelama – pojasnila je Tamara Mikulić, predsednica Humanitarnog udruženja “Duga” Vukovar koja naglašava da će o svemu korisnici biti pravovremeno obavešteni.

Osim Grada Vukovara u projekat će, kao i do sada biti uključene opštine: Negoslavci, Bogdanovci, Borovo, Trpinja, Tompojevci, Tovarnik i Lovas. Svi korisnici moraće doneti novu dokumentaciju kako bi na taj način dokazali svoj socijalni status.

– Prvenstvo prijave će imati penzioneri, s tim da će se još videti koji će biti limit za penziju, ali trebaće kopija lične karte i zadnji odrezak od penzije. Ukoliko neko nema primanja to će trebati dokazati potvrdom iz Porezne uprave. Sve ćemo to na vreme objaviti da se ljudi mogu pripremiti – zaključila je Mikulićeva.

Humanitarno udruženje Duga vodi socijalnu samoposlugu i brine o 600 korisnika kojima je potrebna pomoć u hrani i higijenskimm potrepštinama.

RB

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link