Konkurs za smeštaj studenata u Studentskom domu “Leopold” vukovarskog veleučilišta otvoren do 31. avgusta

Veleučilište “Lavoslav Ružička” u Vukovaru objavilo je javni Konkurs za ostvarivanje prava studenata na smeštaj u studentskom domu ,”Leopold” u Vukovaru u akademskoj godini 2022./2023. Konkurs koji traje do 31. avgusta ove godine, raspisan je za 108 smeštajnih jedinica, od čega su dve za osobe s invaliditetom.

– Važno je naglasiti da pravo učestvovanja u Konkursu imaju svi redovni studenti, državljani Republike Hrvatske. Potrebno je ispuniti navedene obrasce (koji se nalaze na službenoj stranici Veleučilišta) i poslati ih do 31. avgusta do 16 časova na adresu veleučilišta. Potrebno je navesti da li su studenti brucoši ili studenti viših godina – rekao je, u izjavi za naš radio, Željko Sudarić, dekan Veleučilišta “Lavoslav Ružička” Vukovar. Studentski dom pruža izuzetan studentski standard.

– Svaka soba ima mini kuhinju, kupatilo, TV, Wi-Fi i klimu. Studentski dom poseduje i veliki dnevni boravak u kojem mogu boraviti svi studenti. Imamo prostor za pranje i sušenje veša, veliku informatičku dvoranu koju studenti mogu koristiti prilikom učenja. Studenti imaju i mogućnost iznajmljivanja električnih bicikala. Verujemo da ćemo u nekoj bližoj budućnosti, budući da su nam odobrena sredstva za studentsku prehranu, na području studentskog doma imati i studentski restoran – pojasnio je dekan Sudarić.

Cena smeštaja za studenta za jednokrevetnu sobu iznosi 480 kuna mesečno. Za dvokrevetnu sobu sa posebnim kupatilom student treba da izdvoji 420 kuna mesečno, dok dvokrevetna soba sa zajedničkim kupatilom iznosi 360 kuna mesečno po osobi.

U septembru će biti objavljeni rezultati konkursa, a studenti će već od 15. septembra imati pravo useljenja u Studentski dom “Leopold”, dok akademska godina počinje 6. oktobra. Informacije vezane za konkurs studenti mogu dobiti u sekretarijatu Veleučilišta ili mogu poslati upit na e-mail: dekanat@vevu.hr

S.M.