Grad Vukovar i Liga protiv raka provodiće EU projekat (P)ozdravi život

Gradu Vukovaru je , uz partnerstvo Udruženja Liga protiv raka iz Vukovara, odobren EU projekat „(P)ozdravi život“, prijavljen na poziv „Promocija zdravlja i prevencija bolesti – Faza II“ Ministarstva zdravstva Republike Hrvatske.

Projektom će se kroz održavanje radionica i trodnevnog Festivala zdravlja kroz prezentaciju zdravih prehrambenih proizvoda, edukaciju te preglede i savetovanja, omogućiti povećanje svesti o važnosti prevencije i ranog otkrivanja malignih oboljenja kod muškaraca i žena te povećanje znanja o odgovornom zdravstvenom ponašanju građana Vukovara, saopštili su iz gradske uprave.

Kvalitetu projekta doprineće i učešće stručnjaka pojedinih tematskih područja na radionicama i Festivalu zdravlja, a čije se održavanje predviđa za proleće 2023.godine.

Vrednost projekta je 349 hiljada kuna te je u potpunosti finansiran bespovratnim sredstvima Evropskog socijalnog fonda u iznosu od 85 odsto i Državnog budžeta Republike Hrvatske 15 odsto, a njegovo trajanje je 12 meseci.

Na ovaj način zajednički doprinosimo podizanju i razvijanju svjesnosti o važnosti prevencije, koja je najsnažnije oružje protiv zloćudnih bolesti. Budimo odgovorni prema sebi i svome zdravlju, poručili su iz vukovarske gradske uprave.