Bara film i Srpski demokratski forum organizuju Klein film festival u Vukovaru

Od 29. do 31.jula, u Vukovaru će biti održan Internacionalni festival kratkometražnih igranih, dokumentarnih i animiranih filmova „Klein film festival“. Festival će se održati na tri lokacije: Dvorac Eltz i Srpski dom u Vukovaru i  Dom Ocića u Dalju, a Afterparty za sva tri dana festivala biće u Caffe baru Kibic Fenster u Vukovaru. Organizator „Klein film festivala“ je udruženje Bara film u koprodukciji sa Srpskim demokratskim forumom.

Ovaj jedinstveni filmsko-muzički festival predstavlja hommage Hugu Kleinu, pozorišnom profesoru, teoretičaru i psihijatru rođenom u Vukovaru.

Sastoji se od takmičarskog programa koji čini 15 filmova produciranih u prethodne dve godine bez obzira na kategoriju iz koje dolaze i pratećeg filmskog programa koji čini 35 reprezentativnih filmova nastalih u ranijem periodu.

Muzički deo programa održaće se u dvorištu vukovarskog dvorca Eltz. U petak , 29.jula koncert će održati punk/blues sastav M.O.R.T. iz Sinja. U subotu, 30.jula nastupiće alternativni beogradski trio Repetitor, a u nedelju, 31.jula novosadska punk rock grupa Atheist Rap. Koncerti počinju u 22 sata i 30 minuta.