26/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Konkurs Ministarstva poljoprivrede za područja naseljena nacionalnim manjinama

2 min read

Ministarstvo poljoprivrede raspisalo je konkurs za finansiranje projekata u 2022. godini prema Programu za finansiranje projekata lokalne infrastrukture i ruralnog razvoja na područjima naseljenim pripadnicima nacionalnih manjina. Konkurs je vredan 37 miliona kuna, a prijave se podnose od 25. jula do zaključno 26. avgusta.

Cilj ovog konkursa je pomoći malim poljoprivrednim gazdinstvima na potpomognutim područjima tradicionalno naseljenim nacionalnim manjinama u njihovom prelazu na tržišno orijentisanu proizvodnju i održivi razvoj te uključenje članova gazdinstva u rad čime se doprinosi smanjenju nezaposlenosti na ruralnom području i socio-ekonomskom osnaživanju nacionalnih manjina.

Prijaviti se mogu SOPG-ovi i OPG-ovi ekonomske veličine od 500 do 4999 eura standardnog ekonomskog rezultata, upisani u odgovarajući upisnik pre 1. januara 2022. godine. Prijavitelji moraju biti s područja jedinica lokalne samouprave koje ulaze u prve četiri prema vrednosti indeksa razvijenosti i s udelom većim od pet odsto nacionalnih manjina u stanovništvu prema Popisu iz 2011. godine. Detaljne informacije dostupne su na internetskoj stranici Ministarstva poljoprivrede.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.