Borovo 29. jula domaćin Međunarodne dunavske regate

Borovo će 29. jula biti domaćin Međunarodne dunavske regate, najavila je u razgovoru za emisiju “Lokalno” Radio Borova predsednica borovskog Udruženja “Plavi Dunav” Desa Jankov.

– Ove godine očekujemo oko stotinu učesnika regate, koja je krenula iz Ingolštata u Nemačkoj. U Borovo dolaze u petak, 29. jula iz Aljmaša, a u naše mesto trebali bi stići najkasnije do 18 časova. Za učesnike regate pripremamo pasulj i kulturno-zabavni program – rekla nam je Desa Jankov, izrazivši zadovoljstvo što je ovogodišnja regata u punom sastavu, uz učesnike iz devet podunavskih zemalja.

U kulturno-zabavnom programu učestvovaće Kulturno-umetničko društvo “Branislav Nušić”, Zavičajno udruženje Srba Ozrena i Posavine i Muška pevačka grupa “Naši koreni” Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Borovo. Program na školskom igralištu počinje u 18, a večera je od 19 časova.

Nakon što prenoće u šatorima na stadionu FK “Sloga” učesnici regate u subotu, 30. jula nastaviće svoj put Dunavom, a sledeće odredište im je Bačka Palanka, kaže Desa Jankov, koja se zahvalila svim članovima i aktivistima “Plavog Dunava” i drugih borovskih udruženja koja učestvuju u organizaciji, Opštini Borovo na finansijskoj pomoći i komunalnom preduzeću “Eko-Dunav” na tehničkoj podršci.

D.Z.