10/12/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Parohija borovonaseljska: U utorak, 19. jula proslava zavetne slave parohije, u četvrtak, 21. jula seoske slave Lipovače

1 min read

Iz Parohije u Borovu naselju obaveštavaju da će u utorak 19. jula proslaviti svoju zavetnu slavu Prepodobnog Sisoja Velikog. Ovim povodom, u borovonaseljskom Hramu Svetog kralja Stefana Dečanskog, s početkom u 9 časova, Svetu arhijerejsku Liturgiju služiće Episkop osečkopoljski i baranjski gospodin Heruvim, uz sasluženje područnog sveštenstva. Iz Parohije borovonaseljske pozivaju vernike da svojim molitvenim prisustvom uveličaju ovo slavlje.

Na dan Svetog velikomučenika Prokopija, u četvrtak 21. jula, kada meštani sela Lipovače proslavljaju svoju seosku slavu, Episkop osečkopoljski i baranjski gospodin Heruvim, s početkom u 9 časova, osvetiće novosagrađenu bogomolju i parohijski dom na Lipovači i služiti Svetu arhijerejsku Liturgiju, uz sasluženje područnog sveštenstva. Iz Uprave borovonaseljske parohije pozivaju vernike da uzmu molitvenog učešća u ovoj duhovnoj radosti na Lipovači.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.