15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Grad Vukovar: U dve godine Grad Vukovar za Klub dizača tegova “Vukovar” izdvojio 198.031,52 kuna

2 min read

Iz vukovarske gradske uprave oglasili su se saopštenjem za javnost zbog, kako navode, medijskog linča nad Gradom Vukovarom, a zbog protokolarnog dara mladom sportisti Nikoli Todoroviću.

“Naime, brojni mediji izvestili su da Grad Vukovar finansijski ne podržava rad Nikole Todorovića, bez da su prethodno zatražili službene informacije, a čime je javnost, posebno vukovarska, dovedena u zabludu” tvrde iz gradske uprave.

Navode da je Grad Vukovar Klub dizača tegova „Vukovar“ u 2021. godini finansirao s ukupno 105.530,82 kuna, što uključuje redovno delovanje, sufinansiranje trenera, lekarske preglede, dvoranu, korištenje prostora za vežbanje, dve sportske manifestacije, sportske stipendije te plaćenu opremu Nikoli Todoroviću za Svetsko prvenstvo.

U 2022. godini Grad Vukovar je za Klub dizača tegova „Vukovar“ namenio ukupno 92.500,70 kuna, za redovan rad, sufinansiranje trenera, lekarske preglede, dvoranu, korištenje prostora za vežbanje, dve sportske manifestacije te plaćenu prehranu (suplemente) Nikoli Todoroviću za plasman na Svetsko juniorsko prvenstvo.

“Grad Vukovar nastaviće finansijskim sredstvima poticati rad sportskih klubova, a time i rad svih mladih i uspešnih sportista na koje smo ponosni” navode iz gradske uprave.

Podsetimo, buru u javnosti izazvao je protokolarni dar Nikoli Todoroviću od 300 kuna, čime je gradonačelnik Ivan Penava, kako su preneli mediji, obezvredio uspeh mladog i talentovanog sportiste koji je nedavno na Kupu Evropske unije u Španiji osvojio prvo mesto i zlatnu medalju u svojoj kategoriji.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.