24/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Zajedničko veće opština: Čestitke i nagrada Nikoli Todoroviću za postignuti uspeh

5 min read

U Zajedničkom veću opština u Vukovaru organizovan je prijem za Nikolu Todorovića, 17-godišnjeg dizača tegova koji je pre nekoliko dana na Kupu Evropske unije u Španiji osvojio prvo mesto i zlatnu medalju u svojoj kategoriji. Predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić je podsetio da je ova institucija i prošle godine finansijski pomogla Nikolin odlazak na svetsko prvenstvo, a sada ga je istim iznosom, od 3.000 kuna, nagradila za postignuti rezultat.

– Raduju nas Nikolini uspesi i imali smo zadovoljstvo da u učestvujemo u tome jednim delom. Zajedničko veće opština prati pripadnike naše zajednice kako u sportu, tako u kulturi i obrazovanju. Nedavno smo imali prijem za učenike koji su osvojili prva, druga i treća mesta na županijskim takmičenjima. To ćemo raditi i dalje i svima im želimo da istraju u tom radu. To nije jednostavno pogotovo u individualnim sportovima u kojima je jako teško zadržati koncentraciju, istrajati u svemu tome i stvarno Nikoli želimo puno uspeha i da se ne zaustavi na kadetskim medaljama nego da se ostvari i u seniorskoj konkurenciji – rekao je Drakulić i dodao da žele pomoći i Klubu dizača tegova Vukovar te da će o tome razgovarati s njihovim predstavnicima.

Mladi dizač tegova Nikola Todorović zahvalio se na prijemu i finansijskoj podršci koja ga, kako je istakao, motiviše da nastavi sa ovim sportom.

– Zajedničko veće opština mi je kao i prošle godine pomoglo u sportu kojim se bavim jer mi je taj novac omogućio suplemente i dodatnu opremu. Vrlo sam zahvalan što sam danas primljen ovde i što je moj rad prepoznat. Do sada sam bio predstavnik grada pa sam svakako bio motivisan za napredak, ali od prošle godine, kada sam krenuo na veća takmičenja predstavljam i Republiku Hrvatsku i to mi je stvarno čast – rekao je Nikola.

Uz vrhunske rezultate koje postiže u dizanju tegova, Nikola je i odličan učenik trećeg razreda Tehničke škole Nikola Tesla.

-Školu nisam zapostavio, ovu školsku godinu sam završio sa odličnim uspehom, ali druge stvari ispaštaju kao što je druženje s prijateljima jer slabo izlazim. Ipak, moj trud i odricanje su se isplatili rezultatima u sportu – priča Nikola.

Prijemu u Zajedničkom veću opština prisustvovao je i Srđan Kolar, predsednik vukovarskog SDSS-a. Čestitao je Nikoli na postignutom rezultatu, ali i izrazio nezadovoljstvo što ga niko od predstavnika Hrvatskog dizačkog saveza nije dočekao po povratku iz Španije.

– Nikola je Hrvatskoj doneo zlatnu medalju, prvu u ovom sportu posle 15 godina, a niko ga od zvaničnika nije dočekao na aerodromu kako bi mu čestitao na adekvatan način. To je porazno – poručio je Kolar. Dodao je da je Hrvatski dizački savez zakazao i zbog toga što nije obezbedio finansijska sredstva da uz Nikolu na prvenstvo ide i njegov trener koji mu je najvažnija podrška.

Podsetimo, Nikola Todorović je kao član Kluba dizača tegova Vukovar osvojio zlatnu medalju na Kupu Evropske unije za mlade sportiste koji je održan od 7. do 10.jula u Španiji. Nikola je u konkurenciji takmičara do 17 godina, rezultatima od 117 kg u trzaju, 136 kg u izbačaju i 253 kg u biatlonu i ostvarenih 328 sinclair bodova, “pomeo” konkurenciju, ostavivši drugoplasiranog za 21 sinclair bodova. Rezultat u trzaju je novi državni rekord, dok je u biatlonu izjednačen.

Mladi Todorović je u junu ove godine na Prvenstvu sveta za kadete u gradu Leonu u Meksiku ostvario izvrstan rezultat. Nikola je nastupio u “A” finalu kategorije do 81 kilogram i ostvario rezultate od 118 kilograma u trzaju, 133 kilograma u izbačaju i 251 kilogram u biatlonu. U disciplini trzaj osvojio je izvrsno četvrto mesto, a “bronza” mu je izmakla za minimalnu težinu od jednog kilograma.

D.B.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.