Među 353 odobrena projekta razvoja komunalne privrede i projekat Opštine Borovo

Spread the love

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine na svojim web stranicama objavilo je popis odabranih projekata gradova i opština za poticanje razvoja komunalne privrede i ujednačavanje komunalnog standarda koji će se sufinansirati u 2022. godini.

Na javni poziv Ministarstva, koji je bio otvoren za prijave u periodu od 12. maja do 1. juna ove godine, 354 jedinica lokalne samouprave dostavilo je isto toliko projektnih predloga. Nakon provedene administrativne provere proveden je postupak vrednovanja i ocenjivanja od strane komisije i odobrena su 353 projekta. Najmanji iznos sufinansiranja iznosi 20 hiljada, a najveći 120 hiljada kuna.

Među odobrenim projektima je i projekat Opštine Borovo “Jačanje kapaciteta opštine Borovo za održivo upravljanje otpadom”, koji je Ministarstvo podržalo s iznosom od 120 hiljada kuna. Kako saznajemo, Opština Borovo je tražila sredstva za nabavku polovnog kamiona (kipera) i komunalnog električnog bicikla.

Iznos od 120 hiljada kuna odobren je i Opštini Erdut za nabavku komunalne opreme za održavanje zelenih površina i Opštini Šodolovci za nabavku bagera.

Gradu Vukovaru odobren je iznos od 100 hiljada kuna za modernizaciju i poboljšanje enegetske efikasnosti javne rasvete na području grada Vukovara – 1. faza.

Sredstva u iznosu od 50 hiljada kuna odobrena su Opštini Negoslavci za postavljanje videonadzora, Opštini Trpinja za sanaciju nerazvrstane ceste u naselju Trpinja i Opštini Markušica za nabavku komunalne mašine.

D.Zečević, Radio Borovo