Borovo: Na takmičenju u pikadu prvo mesto osvojila Ana Pejić, drugo Stoja Nedić, a treće Draginja Đurić

U podružnici Kluba osoba treće dobi u Borovu u sredu je održano takmičenje u pikadu. Prvo mesto osvojila je Ana Pejić, drugo Stoja Nedić, a treće Draginja Đurić.

– Važno je dobro oko, mirna ruka i malo sreće. Pobedu nisam očekivala. Igramo svake srede. Bude više promašaja, ali sam danas uz malo sreće pobedila – priča prvoplasirana Ana.

– Iznenađena i prezadovoljna! Plasman nas tri takmičarke potvrda je da su žene uspešne na svim poljima – kaže Stoja.

– Iako svake srede igram pikado i postižem dobre rezultate nisam očekivala da ću osvojiti jedno od prva tri mesta s obzirom na konkurenciju. U Klub dolazim godinu dana. Sve je super. Ne bih ništa menjala – poručila je Draginja.

Na takmičenje u pikadu prijavilo se 30-ak takmičarki i takmičara, a tri prvoplasirane takmičarke dobile su i medalje, ističe voditeljka podružnice Kluba osoba treće dobi Svetlana Ostojić.

– Žene su ovog puta bile nadmoćnije i jače u odnosu na naše muške korisnike pa verujem da će uskoro biti revanš! Pikado je jedna od redovnih aktivnosti u našem Klubu, a dodelom medalja hteli smo obeležiti godinu dana našeg rada jer se uskoro bliži kraj projekta – priča Ostojićeva.

Nakon takmičenja u pikadu i dodele medalja, usledilo je druženje uz sendviče, sokove i tople napitke. I ova aktivnost, napominje naša sagovornica, finansirana je sredstvima Opštine Borovo.

Podružnica Kluba osoba treće dobi u Borovu otvorena je 1. juna prošle godine, u okviru projekta “Nove mogućnosti – bolja socijalna uključenost starijih osoba”, finansiranog iz Evropskog socijalnog fonda, koji provodi Udruženje žena Vukovar u partnerstvu sa Opštinom Borovo i Udruženjem za podršku žrtvama i svedocima.

– Sledeća aktivnost je dvodnevna ekskurzija u Mađarsku za najaktivnije korisnike, koju planiramo realizovati krajem jula – napominje Ostojićeva, koja se kao i korisnici nada da će se i po završetku ovog projekta iznaći sredstva za nastavak rada podružnice Kluba osoba treće dobi, koji danas okuplja oko 150 članova, u dobi od 65 i više godina.

D.Zečević, Radio Borovo