Vukovar: Penava primio zlatnog dizača tegova Nikolu Todorovića

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava upriličio je danas prijem za mladog vukovarskog sportistu Nikolu Todorovića, člana Kluba dizača tegova “Vukovar” i njegovog trenera Milana Kordića. Nikola je na evropskom takmičenju održanom od 7. do 10.jula u Španiji osvojio zlatnu medalju, a uspešan je bio i na svetskom prvenstvu u Meksiku gde mu je za jedan kilogram izmaklo treće mesto.

Čestitajući na ostvarenom rezultatu, Penava je 17-godišnjem Nikoli i njegovom treneru poželeo uspešan nastavak rada i kako je naglasio, bolju logistiku od strane Hrvatskog sportskog saveza.

– Grad Vukovar u okviru svojih finansijskih sredstava, kao i do sada, nastaviće podržavati rad kluba te mu pružati maksimalnu podršku. Drago mi je da nakon dugo vremena ovaj klub ima kvalitetne uslove za rad, a što se ogleda u izvrsnim rezultatima. Vukovar se zaista može ponositi mladim i uspešnim sportistima poput Nikole kojem želim još puno sportskog uspeha i sreće. Nadam se da će biti susretljivosti i mudrosti kako bi nastavili ulagati u ovakve sportsiste koji koji će donositi radosne vesti sa vrhunskih sportskih takmičenja u svetu na način kako to Nikola čini – rekao je gradonačelnik Penava.

Nikola Todorović

Nikola se u svom obraćanju zahvalio svima koji su doprineli da ostvari postignute rezultate.

– Ja se ovom prilikom zahvaljujem Gradu Vukovaru koji me niz godina podržava i prati u radu , naravno zahvaljujem se i treneuru koji me uveo u dizanje tegova i naučio svemu što znam. Kroz godine smo to pobljšavali i i došli smo do nekog određenog nivoa, ali ovo nije kraj. Još jednom zahvaljujem svima kojima su me podržali tokom ovih godina, koji su mi davali motivaciju i kad je ja nisam imao. Stvarno je bilo teško pogotovo za vreme korone, ali sve je super ispalo i ja sam poprilično zadovoljan, a nadam se da je i moj trener – kaže mladi Todorović koji se ovim sportom bavi šest godina. Klub dizača tegova je reaktiviran pre nešto manje od deset godina, ističe trener Milan Kordić koji je zadovoljan postignutim rezultatima.

– Zahvalni smo Gradu koji nas podržava, zahvalni smo deci koja su se odlučila baviti ovim teškim i napornim sportom u kojem uspevaju samo najuporniji. Među njima je i Nikola koji je sa 11 godina došao u klub i pred prvo svoje takmičenje je imao povredu kada mu je šipka pala na nogu. On se posle zaceljenja vratio u klub i nastavio da trenira, a mi smo zaključili da će “od ovog malog nešto biti” – rekao je Kordić.

Nikola će uskoro nastupiti na državnom prvenstvu do 23 godine, a zatim planira na evropsko prvenstvo za kadete koje će biti održano u Poljskoj gde očekuje plasman u top deset najboljih.

D.B.