15/06/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Memorijalni turnir Vasilije Sentivanac u Borovu: 10 seniorskih i 7 pionirskih ekipa

2 min read

U Borovu je večeras počeo 2. Memorijalni turnir u malom fudbalu “Vasilije Sentivanac”, posvećen uspomeni na 18-godišnjeg fudbalera iz Borova, koji je preminuo od leukemije 2018. godine.

– Imamo deset ekipa u seniorskoj konkurenciji podeljenih u dve grupe i sedam pionirskih koji su u jednoj grupi i igraće svako sa svakim – kaže organizator Nikola Lukić, predsednik novoosnovanog Udruženja “Borovsko srce”, koje okuplja mlade iz Borova.

I ove godine Turnir ima bogat fond nagrada: 12 hiljada kuna za prvo, 8 hiljada kuna za drugo i 5 hiljada kuna za treće mesto. Kod pionira je fond nagrada od uplata. Imamo dosta sponzora, a glavni su Opština Borovo i Zajedničko veće opština – priča Lukić.

Njegoš Božović i Nikola Lukić iz Udruženja Borovsko srce, organizatori turnira

Predviđeno trajanje turnira je 10 dana. Prva pionirska utakmica na programu je svake večeri od 19 i 20, a prva seniorska utakmica od 20 časova i 30 minuta.

Rezultate i raspored utakmica zainteresovani mogu pronaći na Instragramu i Fejsbuk stranici Memorijal Vasilije Sentivanac.

Ulaz na turnir je slobodan, a dobrovoljni prilozi idu u humanitarne svrhe. Organizatori su prošle godine prihodom s Turnira pomogli generalnu obnovu hrama Svetog Stefana u Borovu i tri socijalno ugrožene porodice s našeg područja pa se nadaju da će i ove godine biti u prilici da pomognu onima kojima je najpotrebnije.

D.Z.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.