Učenici iz Trpinje na RTS krosu u Leskovcu, Stefan Miković u trci na 400 metara prvi

Petero učenika Osnovne škole Trpinja, Stefan Miković, Alen Stojanović, Nevena Miković, Jelena Maljenović i Tijana Lončar sa nastavnicom Milicom Arsenović, uz finansijsku podršku Zajedničkog veća opština, od 25. juna do 2. jula ove godine boravilo je u kampu RTS krosa u Leskovcu, gde su predstavljali Srbe iz Hrvatske.

– Pre odlaska u Leskovac, u školi je održano takmičenje u trčanju kako bi nas predstavljali najbolji učenici – navode iz Osnovne škole Trpinja.

Učesnike kampa primio je i patrijarh Srpske pravoslavne crkve Porfirije.

Tokom sedam dana boravka u kampu, učenici su imali su bogat i raznovrstan program. U kampu su učestvovala deca iz dijaspore, iz Španije, Francuske, Italije, Danske, Slovenije, Rumunije, Rusije, Republike Srpske i Hrvatske, a uz njih i dve ekipe iz Srbije sastavljene od učenika iz Prilužja s Kosova i Metohije, iz Zaječara, Novog Pazara, Sombora, Beograda, Inđije i Ćuprije.

– Većina njih se već bavi atletikom u klubovima i sportskim društvima svojih zemalja. Iznenađenje je bio naš Stefan Miković koji je u uličnoj trci na 400 metara u Leskovcu osvojio prvo mesto. Učešće u kampu stvorilo je važne kontakte za našu školu pa su dogovorene daljnje aktivnosti koje će se provoditi sa drugim školama iz dijaspore, a na RTS krosu učestvovaćemo i ubuduće –  navode iz Osnovne škole Trpinja.