22/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Policija pronašla učesnike tučnjave u Borovu naselju

2 min read

Kriminalističko istraživanje fizičkog sukoba 3. jula u ugostiteljskom objektu u Borovu naselju, u ulici Blage Zadre, ukazalo je na postojanje osnovane sumnje da je šest osoba počinilo krivično delu učešća u tučnjavi, pa će Policijska stanica Vukovar protiv svih osumnjičenih podneti krivičnu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

U fizičkom sukobu četvorica muškaraca u dobi od 26, 29, 32. i 39 godina razmenili su više udaraca sa 19-godišnjakom i 27-godišnjakom, pri čemu su 19-godišnjak, 26-godišnjak i 32-godišnjak lakše povređeni, a 27-godišnjak teže povređen.

Iz policije navode da je 19-godišnjak zadržan na lečenju u Nacionalnoj memorijalnoj bolnici Vukovar, dok je 27-godišnjak upućen u KBC Osijek na daljnje lečenje.

Uhapšeni učesnici tučnjave, 26-godišnjak, 29-godišnjak i 32-godišnjak, predani su pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave, dok će se nad 19-godišnjakom i 27-godišnjakom kriminalističko istraživanje nastaviti po završetku bolničkog lečenja, kao i nad 39-godišnjakom koji je za sada nedostupan policiji pa je za njim raspisana potraga.

Tokom postupanja policijski službenici su 26-godišnjaku oduzeli manju količinu droge „marihuane“ i signalnu baklju (tzv. bengalku). Radi neovlaštenog posedovanja droge, čime je počinio prekršaj iz Zakona o suzbijanju zloupotrebe droga, protiv njega sledi optužni predlog nadležnom Opštinskom sudu. Zbog neovlaštenog posedovanja eksplozivnih tvari, čime je počinio prekršaj iz Zakona o eksplozivnim tvarima te proizvodnji i prometu oružja, 26-godišnjaku je uručen prekršajni nalog, navode iz policije.

Foto: PU VSŽ

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.