17/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Ekonomska škola Vukovar budućim učenicima osigurala besplatne knjige i školski pribor

2 min read

Ekonomska škola Vukovar nastavlja s dobrom praksom. Za buduće ekonomiste i upravne referente osigurali su besplatne udžbenike i školski pribor, a za buduće komercijaliste pored navedenog i besplatne tablete, potvrdila je u izjavi za Radio Borovo direktorica ove ustanove Jelena Vinaj.

– Jedan od prioriteta je saradnja sa našim preduzetnicima tako da smo za sve naše učenike koji upisuju Ekonomsku školu Vukovar osigurali komplete besplatnih udžbenika, sveske, ruksake i pernice. I ove godine, kao i prošle, zahvaljujući Finansijskoj agenciji, dodatno smo za učenike koji upišu smer komercijalist osigurali i tablete. Ovim primerom učenicima želimo pokazati da gajimo preduzetnički duh, da imamo dobru saradnju sa našom lokalnom zajednicom i preduzetnicima. Na ovaj način im prikazujemo ekonomiju, komercijalu i preduzetništvo – rekla je Vinaj.

U školskoj 2021./2022. godini Ekonomsku školu Vukovar pohađalo je 225 učenika , a iz škole su izašla 44 maturanta. Upisi u ovu školu su u toku. U smerove komercijalist, ekonomist i upravni referent primaju po 22 učenika kako u nastavi na hrvatskom jeziku tako i u nastavi na srpskom jeziku i ćiriličnom pismu. Prijave traju do 7. jula.

Ovom prilikom direktorica Vinaj poziva sve učenike koji se dvoume oko upisa u srednju školu da im se obrate ili posete njihove Facebook i Instagram stranice.

– Budućim učenicima želimo izaći u susret u svakom pogledu, želimo im omogućiti sve ono što im je potrebno i prilagoditi se njihovim potrebama i željama – poručuje direktorica Ekonomske škole Vukovar Jelena Vinaj.

D.Z/S.M.

Izvor foto: Facebook stranica Ekonomske škole Vukovar

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.