Borovo: Pobednica 1. Dečjeg mikrofona je 11-godišnja Ana Ajduković

Organizacijom 1. Dečjeg mikrofona Radio Borovo proslavio je 31. godišnjicu postojanja i rada.

U konkurenciji 13 takmičarki i takmičara, uzrasta od 7 do 12 godina, prvo mesto odnela je 11-godišnja Ana Ajduković, koja se predstavila pesmom “Kruna” Nevene Božović. Samouverenoj Ani, koja peva u Dečjem horu “Javorčići” Vukovarskog srpskog pevačkog društva “Javor” ovo nije prvi javni nastup.

– Nastupala sam i u Adici, na Pinku, ali ovo je zaista jedna predivna priredba i prilika. Želja mi je da postanem velika pevačica. Volim pop muziku – priča Ana, koja ide i u Muzičku školu i pleše balet.

Za nagradu je dobila veliki prenosni zvučnik sa svetlosnim efektima.

Drugo mesto pripalo je 10-godišnjoj Lari Veselinović iz Borova naselja, koja je za nagradu dobila smartwatch, a treće mesto i mali prenosni “bluetooth” zvučnik 12-godišnjoj Marini Grozdanić iz Borova. Najmlađa takmičarka, 7-godišnja Lana Radojčić iz Vukovara za nagradu je dobila mikrofon za karaoke. Nagrade je uručio načelnik opštine Borovo Zoran Baćanović.

Prvoplasirana takmičarka osvojila je 36 bodova, drugoplasirana 28, a trećeplasirana 26 bodova.

O prva tri mesta odlučio je tročlani žiri, na čelu s Radmilom Latas, predsednicom Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Borovo i direktoricom Dečjeg vrtića “Zlatokosa”.

– Deca su bila fantastična. Ova manifestacija me izuzetno veseli jer deca imaju mogućnost da pokažu svoje talente. Veoma sam zadovoljna što se prijavilo ovoliko kandidata. Nadam se da će ova manifestacija da zaživi, da deca imaju priliku da predstave svoje pevačko umeće. Ova deca mogu biti ponosna, treba izaći pred ovoliko ljudi i pevati. Mislim da bi malo ko iz publike imao hrabrosti za to, tako da im svima čestitam – rekla je u izjavi za Radio Borovo Radmila Latas.

Članice žirija bile su i Zorica Kovačević, vaspitačica u Dečjem vrtiću “Zlatokosa” i studentkinja Katarina Lukić, koja je na “Prvom glasu Borova” 2017. godine u organizaciji Radio Borova s pesmom “Oro” Jelene Tomašević osvojila prvo mesto. Tom pesmom otvorila je i sinoćnji program na Letnjoj pozornici Kulturnog centra Borovo

Pored tri prvoplasirane takmičarke, Ane Ajduković, Lare Veselinović i Marine Grozdanić, u takmičarskom delu programa učestvovali su i Natalija Cvetojević, Milica Bogdanović, Eduardo Beljić, Lana Radojčić, Stanislav Mitrović, Nikolina Bardić, Nevena Ostojić, Leonardo Beljić, Nađa Arsić i Nedeljko Mitrović.

U revijalnom delu programa učestvovao je novoosnovani Dečji hor “Sanjalice” Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Borovo s voditeljkom Katarinom Lukić, kojem je ovo bio prvi javni nastup, Dečji hor “Javorčići” iz Vukovara koji vodi Aleksandra Krtinić, učenik Muzičke škole Novak Kolar iz Vukovara na harmonici, Tamburaška sekcija KUD-a “Branislav Nušić” iz Borova s vokalnim solistima i Plesna grupa “Venera” iz Vukovara. Program su vodile Jelena Vasiljević iz Osnovne škole Borovo i Ružica Radulović iz Radio Borova.

– Manifestacija je jedno lepo iznenađenje, oduševili smo se što deca imaju priliku da se pokažu jer kroz pevanje pokazuju svoje emocije. Konkurencija je bila iznenađujuće jaka. Odluka žirija je na mestu – kaže Aleksandra Krtinić, horovođa u VSPD “Javor” i voditelj Dečjeg hora “Javorčići”.

Programu je prisustvovao i zamenik vukovarsko-sremskog župana Srđan Jeremić, koji je čestitao Radio Borovu na organizaciji 1. Dečjeg mikrofona.

– Ovo je veliki iskorak za Radio Borovo i Opštinu Borovo, ali i za ovu našu sredinu. Predivna manifestacija. Deca su naše blago i budućnost. Iznenadilo me koliko su talentovani. Među njima vidim i buduće velike muzičke zvezde. Organizacija je bila dobra, a događaj jedno osveženje u smislu društvenih dešavanja na našem području, što je popraćeno i velikim brojem posetilaca. Srećan sam što sam bio na ovoj manifestaciji i koristim priliku da vam čestitam vaš rođendan i uspešan rad. Veselim se budućim susretima na ovom Dečjem mikrofonu, da ovo postane tradicija u našem mestu – poručio je dožupan Jeremić.

D.Zečević