Zajedničko veće opština nagradilo učenike koji su postigli uspeh na županijskim takmičenjima

U Zajedničkom veću opština je 27. juna upriličen prijem za učenike osnovnih škola u nastavi na srpskom jeziku i pismu po „A” modelu koji su osvojili jedno od prva tri mesta na županijskim takmičenjima u raznim predmetima i sportskim aktivnostima.

Želeći da im se na neki način oduži i zahvali za njihove uspehe i što na najbolji mogući način predstavljaju svoje škole ova srpska institucija nagradila ih je zanimljivim i poučnim knjigama.

Nagrade učenicima uručili su predsednica Odbora za obrazovanje ZVO-a Milica Stojanović i predsednik ZVO-a Dejan Drakulić.

– Ovakvi trenuci pričinjavaju mi posebno zadovoljstvo. To je nešto zbog čega Zajedničko veće opština postoji i radi. S obzirom da nam je obrazovanje po „A” modelu, koji i promovišemo i za koji se svo vreme zalažemo, izuzetno važno i što na ovaj način dobija svoju pravu potvrdu. Rezultati koje postižete su najbolja moguća promocija naših škola i osvojenim nagradama vi šaljete nasnažniju poruku i nama i svima drugima. Nama, jer time potvrđujete da ono što radimo ima svoj smisao, a i svima ostalima, naročito vašim roditeljima, šaljete poruku da obrazovanje po „A” modelu ima svoju budućnost i da se u školama koje pohađate radi dobro i kvalitetno – rekao je Drakulić zahvalivši se đacima na učešću na takmičenjima, njihovim profesorima i mentorima koji ih za takmičenja pripremaju kao i direktorima škola koji ih u svemu tome podržavaju.

Zajedničko veće opština će i nadalje činiti sve što može kako bi nastava po „A” modelu opstala i nastaviće da pomaže đake koji tu nastavu pohađaju istakao je na kraju svog obraćanja predsednik ove srpske institucije.

– Na županijskim takmičenjima naši učenici koji nastavu pohađaju po „A” modelu pokazali su izuzetno znanje i postigli veoma vredne rezultate. Posebno bih izdvojila drugo i treće mesto iz matematike jer mislim da je to zaista izvanredan uspeh OŠ Nikola Andrić iz Vukovara i OŠ Borovo – istakla je predsednica Odbora za obrazovanje Milica Stojanović.

Nagrađeni učenici

Luka Šarčević iz OŠ Nikola Andrić za osvojeno 2. mesto iz matematike, Anastasija Mišljenović i Milica Dugić iz OŠ Borovo za 2. mesto odnosno 3. mesto takođe iz matematike. Sanja Veselinović iz OŠ Siniša Glavašević nagrađena je za osvojeno 3. mesto iz hrvatskog i 1. mesto iz srpskog jezika. Nebojša Pavić iz OŠ Negoslavci nagrađen je za 2. mesto na 5. festivalu dečje ilustracije. Odbojkaški tim OŠ Nikola Andrić u sastavu: Srđana Sudžuković, Anja Rehorovac, Martina Božanić, Dunja Latinović, Lea Karan, Milica Marčeta i Tamara Stefanović, nagrađen je za osvojeno 2. mesto.

Anja Maširević iz OŠ Trpinja nagrađena je za osvojeno 2. mesto iz engleskog, a Mihaela Subotić iz Mirkovaca za 1. mesto na takmičenju literaraca. Za uspehe na takmičenju likovnjaka nagrađeni su Maša Drača iz OŠ Jagodnjak i Mia Borota iz OŠ Siniša Glavašević za osvojeno 1. mesto te Nina Marić iz OŠ Bobota i Minja Kepčija iz OŠ Siniša Glavašević za osvojena 2. mesta.

Dunja Čukelj iz OŠ Siniša Glavašević nagrađena je za osvojeno 1. mesto na nedavno održanoj manifestaciji „Deca pesnici roda svoga”, a David Gavrilović iz iste škole na pobedi na konkursu u okviru Brankovih dana.

Za pobedu u kvizu „Nemanjići” nagrađeni su učenici OŠ Siniša Glavašević Đorđe Vukajlović, Vanja Nikić i Milica Vukosavljević. Nikola Konjević i Boško Cvetojević nagrađeni su za osvojeno 2. mesto u šahu, Minja Radojčić iz Oš Dragutin Tadijanović za 3. mesto u plivanju, a njena školska drugarica Lena Vrtalj za osvojeno 2. mesto u savremenom plesu.

Tijana Živković iz OŠ Negoslavci nagrađena je za osvojeno 1. mesto iz srpskog jezika dok su Vanja Tošić i Jovana Nikšić iz OŠ Nikola Andrić nagrađene za osvojeno 2. i 3. mesto iz geografije.