ZVO: Potpisani ugovori sa studentima kojima su dodeljene jednokratne novčane pomoći

U sedištu Zajedničkog veća opština u Vukovaru danas je upriličeno svečano potpisivanje i dodela ugovora o jednokratnoj novčanoj pomoći u iznosu od 1.500 kuna studentima srpske nacionalnosti s područja Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije. Ugovore je potpisalo 60 studenata.

– S obzirom da se radi o dodatnom ili dopunskom pozivu iznos sredstava jeste nešto manji, ali smo gledali da obezbedimo dovoljno sredstava za sve studente. Na javni poziv prijavilo se 64-ero studenata, od kojih je njih četvero već dobilo stipendiju u ovoj akademskoj godini, na prošlom, redovnom pozivu, tako da prema našem pravilniku nisu mogli da konkurišu. Za ovih 60 studenata koji su ispunili sve uslove Zajedničko veće opština je iz budžeta izdvojilo 90.000 kuna. Zadovoljstvo nam je da možemo na bilo koji način da pomognemo našim studentima, koji danas-sutra treba da se vrate na ovo područje i daju svoj doprinos u radu naše zajednice i razvoju društva – rekao je u izjavi medijima predsednik Zajedničkog veća opština Dejan Drakulić.

Jednokratnu novčanu pomoć dobio je i Lazar Ajduković iz Borova, student druge godine farmacije Medicinskog fakulteta u Novom Sadu.

– Roditelji me finansiraju, a ova pomoć olakšaće studiranje i život u Novom Sadu jer treba platiti stan, režije i hranu, a i knjige su dosta skupe – priča Lazar.

Novčana pomoć Zajedničkog veća opština dobro će doći i Danilu Petroviću, studentu druge godine računarstva na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku i Ivani Milovanović, studentkinji treće godine Medicinskog fakulteta u Osijeku.

– Ova pomoć doprineće lakšem podnošenju mesečnih troškova života i studiranja u Osijeku – kaže Danilo.

–  Pomoć mi puno znači. Hvala Zajedničkom veću opština – dodaje Ivana.

Drakulić je najavio da će ZVO obezbediti sredstva za pomoć studentima i sledeće akademske godine, koja će biti u većem iznosu u odnosu na ovu godinu.

S.M.

Foto: ZVO