Ove godine besplatno letovanje za 187 vukovarskih osnovaca

Grad Vukovar i ove godine organizuje besplatna letovanja širom Jadrana za vukovarske osnovce.

Ovog leta će put Jadrana krenuti ukupno 187 učenika osnovnih škola, u pratnji 19 voditelja, a prva grupa na more kreće u petak uveče, najavio je na konferenciji za medije gradonačelnik Ivan Penava.

– U prvoj grupi koja ide na more su nadareni, najbolji učenici, koji su predstavljali svoje škole i Grad Vukovar na raznim takmičenjima i ovo je za njih nagradno putovanje – rekao je Penava, koji se zahvalio svim partnerima uključenim u ovaj projekat. To su Turistička agencija “Katarina Line” iz Opatije, koja organizuje krstarenje Jadranom, Grad Korčula, Lečilište Veli Lošinj, Primorsko-goranska županija i Opština Dugopolje, bez kojih Grad Vukovar ne bi mogao poslati decu na letovanje. Vukovarskim osnovcima poželeo je srećan put i nezaboravan odmor na Jadranu.

Pročelnik Upravnog odeljenja za društvene delatnosti Josip Paloš ističe da je ovaj projekat vid nagrađivanja učenika, koji su se u svom obrazovanju iskazali posebnim trudom, uspesima i zalaganjem. Deca će krstariti Jadranom, letovati na Korčuli, Velom Lošinju i Čiovu.

Krstarenje Jadranom predviđeno je od 25. juna do 2. jula, na koje ide 28 učenika u pratnji dva voditelja. Od 27. juna do 4. jula biće organizovan boravak na Korčuli za 18 učenika u pratnji dva voditelja. Nakon toga sledi letovanje u Velom Lošinju, gde letuju dve grupe, po 47 učenika, u terminima od 9. do 16. jula i od 16. do 23. jula. Letovanje na Čiovu za 47 učenika u pratnji tri voditelja biće organizovano u terminu od 2. do 9. avgusta.

– Treba naglasiti da će učenici na moru imati sve što im je potrebno, pune pansione i ulaznice za nacionalne parkove – naveo je Paloš.

Dodaćemo i da će Grad Vukovar za tu namenu izdvojiti 120 hiljada kuna iz budžeta.

S.M.

Foto: Grad Vukovar