21/05/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U petak u Borovu Trka mira

2 min read

Kroz Borovo će u petak, 24. juna oko 9 časova ujutro proći Trka mira, čiji će učesnici biti dočekani i pozdravljeni od strane predstavnika Opštine Borovo na parkiralištu ispred igrališta Fudbalskog kluba “Sloga”.

Trka mira (Peace Run) je najveća mirovna štafetna trka na svetu, koja se održava svake godine i za cilj ima promovisanje međunarodnog prijateljstva i razumevanja. Trkači, putujući kroz više od 150 zemalja sveta, nose upaljenu baklju čiji plamen simboliše ljudsku težnju za životom u harmoniji te je predaju iz ruke u ruku stanovnicima hiljada mesnih zajednica kroz koje prolaze.

Prva baklja u evropskom delu trke krenula je 1989. godine iz Zagreba. Od tada se trka redovno održavala pod pokroviteljstvom Ministarstva nauke, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske i Hrvatskog Olimpijskog Odbora.

Organizatori pozivaju meštane Borova da se priključe Trci mira koja će kroz Borovo proći u petak.

Poruka Trke mira je jednostavna, ako možemo trčati zajedno u miru i skladu, tada možemo zajedno živjeti u miru i prijateljstvu! Svako od nas može promeniti svet – dajući živući primer drugima i čineći simbolično prvi korak! U tom duhu možemo trčati sa bakljom, preneti je par kilometara ili je samo primiti i dati dalje – svaki korak se računa! – poručuju organizatori.

Izvor foto: Internet stranica: runandbecome.com

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.