22/02/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

Takmičenje kadeta u pecanju na plovak – prva mesta pripalo Anji Dokmanović i Andreju Simiću

3 min read

U organizaciji Sportsko ribolovnog društva “Sloga” Borovo juče je na Poretku održano takmičenje kadeta u pecanju na plovak, na kom je učestvovalo 23 deteta uzrasta do 14 godina, 10 devojčica i 13 dečaka.

– U kategoriji devojčica treće mesto zauzela je Kolarević Jelena sa 435 grama ribe, drugo mesto Savičić Milica sa 505 grama i prvo mesto pripalo je Anji Dokmanović sa 515 grama ribe. Od dečaka na trećem mestu je Maljenović Aleksandar sa 770 grama ulovljene ribe, na drugom mestu je Vukotić Nikola sa 795 grma , prvo mesto osvojio je Andrej Simić sa 950 grama upecane ribe. Očekivao sam da će Andrej pobediti i zadovoljan sam održanim takmičenjem. Bilo je vruće, ali deca su izdržala, zadovoljni su, dobili su medalje i majice – rekao nam je Lazar Radigović, potpredsednik Sportsko ribolovnog društva “Sloga” Borovo.

Pobednica u kategoriji devojčica
Anja Dokmanović prima medalju
Pobednik u kategoriji dečaka Andrej Simić

U kategoriji devojčica pobedila je devetogodišnja Anja Dokmanović.

– Ovo je prvi put da sam osvojila prvo mesto, jako srećna sam i ponosna. Upecala sam 10 roba koje imaju 515 grama. Na pecanje idem jednom do dva puta nedeljno, a kad odem najviše volim da upecam što više riba – priča devojčica Anja koju je pecanju naučio tata.

Kada su dečaci u pitanju pobedu je odneo 12-godišnji Andrej Simić iz Borova.

– Već četiri godine za redom pobeđujem na takmičenjima. Pobedio sam sa 950 grama ulovljene ribe, ali mi je otpao jedan šaranac od otprilike pola kilograma. Pecam već 5-6 godina. Obožavam da pecam jer je zabavno i smirujuće. Kad izvlačite ribu nikad ne znate šta će da bude i kolika će da bude tako da je to baš iznenađenje. Tajna mog pecanja su hrana, udice i sreća. Volim i da igram igrice, ali ni jedna igrica ne može da zameni kad uživo izvlačite ribu – kaže pobednik Andrej Simić.

Učesnici pecanja na plovak

Drugo mesto u kategoriji dečaka pripalo je Nikoli Vukotiću.

– Ovo je drugi put da se takmičim u pecanju na plovak, osvojio sam drugo mesto i jako sam ponosan što sam upecao 10 riba koje su imale 795 grama. Ne idem često na pecanje, ali kad odem bude mi jako zanimljivo. Bitno je da se fokusiram i nađem dobro mesto za pecanje – otkriva svoju tajnu pecanja dvanaestogodišnji Nikola.

Nakon takmičenja u ribolovnom domu, za decu su organizovani ručka, drženje te podela medalja i majica sa logom Sportsko ribolovnog društva “Sloga”Borovo.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.