U Gradskom muzeju Vukovar 24. juna predstavljanje aktivnosti projekta “SKVIK – Stvaramo kulturu virtualno i kreativno”

Evropski dom Vukovar organizovaće u Gradskom muzeju Vukovar na otvorenom, u petak, 24. juna predstavljanje aktivnosti projekta “SKVIK – Stvaramo kulturu virtualno i kreativno” u okviru manifestacije Dani Dunava.

U 15 i 30 svi posetioci mogu pogledati izložbu slika i fotografija, a ko želi može naslikati svoju uspomenu s Dunava.

U 16 i 30 svi učesnici radionica dobiće potvrde o učešću.

Iz Evropskog doma Vukovar poručuju da su dobrodošli svi zainteresovani.

Aktivnosti projekta SKVIK bile su namenjene mladima do 25 godina i starijima od 54 godine s ciljem socijalnog uključivanja i razvijanja veština kroz online programe stvaranja i konzumiranja umetničkih sadržajam. To su umetničke i kulturne radionice za mlađe od 25 godina: Online foto grupa, Online kulturne pričaonice, Online program Slikam, učim, družim se online te aktivnosti za starije od 54 godine: Virtuelni pogled na kulturu i program Slikam, učim, družim se online.

Sve aktivnosti imale su obrazovnu komponentu razvoja veština i učenja o kulturi kao i online izvorima kulturne ponude. Umetnička komponenta bila je uključena kroz podsticanje stvaranja umetničkih dela u području slikarstva i fotografije.

Projektom su postignuti odlični rezultati: provedeno je 130 virtuelnih radionica, registrovano je približno 50 mladih i 20 starijih osoba, što je puno veći interes od planiranog, a deo polaznika iskazao je interes za nastavak učešća u aktivnostima i nakon završetka projekta.

Ukupno trajanje projekta je 12 meseci, a finansijska vrednost približno pola miliona kuna, od čega su 85 odsto bespovratna sredstva iz Evropskog socijalnog fonda, a 15% sredstva iz Državnog budžeta Republike Hrvatske, navode iz Evropskog doma Vukovar.

FOTO: Fb Evropski dom Vukovar