Početkom jula sezonski vozovi iz Osijeka i Vinkovaca za Split, za decu i učenike besplatan prevoz

HŽ Putnički prevoz tokom leta uvodi sezonske vozove na relaciji Osijek/Vinkovci — Bjelovar — Zagreb GK — Split i obratno. Vozovi će saobraćati od 1 . jula do 29. avgusta 2022. godine.

U vozu iz Osijeka putnici mogu kupiti kartu za spavaći vagon, vagon s ležajima i vagon sa sedištima, a u vozu iz Vinkovaca za vagon s ležajima i vagon sa sedištima, uz mogućnost prevoza bicikala na relaciji Vinkovci — Split.U sastavu voza iz Osijeka biće i vagon-restoran.

Vozovi se u Zagrebu spajaju i nastavljaju vožnju kao jedan voz do Splita. Putnici mogu putovati i prema Šibeniku, uz presedanje u Perkoviću.

Inače, cena jednosmerne karte na relaciji Vinkovci — Split iznosiće 160 kuna, a na relaciji Vinkovci — Šibenik 150 kuna, dok se korištenje spavaćeg vagona i vagona s ležajima dodatno naplaćuje za sve putnike.

Deca i učenici imaju pravo na besplatnu kartu prema Zaključku Vlade RH o uvođenju pilot-projekta besplatnog javnog železničkog prevoza dece i učenika osnovnih i srednjih škola na području RH.

Iz Vukovarsko-sremske županije podsećaju da sa HŽ Putničkim prevozom imaju unazad nekoliko godina odličnu saradnju vezano za sufinansiranje prevoza vozom za redovne studente s područja Vukovarsko-sremske županije, a uvođenje sezonskih vozova bila je samo jedna od inicijativa i predloga Vukovarsko-sremske županije za buduću suradnju.

Vozni red:

Osijek (20:00) – Bjelovar (23:36) – Zagreb GK (0:45 / 01:10) – Split (08:42)

Vinkovci (20:49) – Zagreb GK (0:51 / 01:10) – Split (08:42)

Prvi sezonski voz kreće 1. jula u 20:49 sati iz Vinkovaca.

Detaljne informacije možete pronaći na internetskoj stranici HŽPP-a  https://www.hzpp.hr/sezonski-vlakovi-prema-splitu-i-sibeniku .