19/04/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U DV “Zlatokosa” Borovo od vaspitača i vrtića se oprostilo 32 predškolca

4 min read

U Dečjem vrtiću “Zlatokosa” sinoć je održana završna priredba kojom se od vrtića i vaspitača oprostila još jedna generacija predškolaca.

– Ovo je 24. generacija predškolaca u Dečjem vrtiću Zlatokosa u Borovu i ove godine smo ispratili tridesetdva predškolca. U grupi “Pčelice” bilo ih je 24-ero, a u grupu “Balončići” osmero, to je 32 predškolca koji nam od jeseni idu u školu i postaju đaci prvaci. Njihova priredba pod nazivom “Košnica prijateljstva” je takva zato što je većina dece bila u grupi “Pčelice” i što su hteli na taj način da pokažu deo onoga što su radili sa svojim vaspitačima sve ove godine, a neki su u vrtiću bili i više od pet godina – rekla nam je direktorica vrtića Radmila Latas.

Završna priredba bila je emotivna kako za decu tako i za vaspitače. Svoje emocije podelila je vaspitačica Vesna Kojić.

– Osećaji su neopisivi: i lepi i tužni i teški. Već nekoliko generacija sam ispratila, sada su tu i roditelji dece koju danas ispraćam. Kad nam dođu deca mi smo s njima, brinemo se za njih, radimo sa njima što više možemo. Ono sve što je vani, ostaje vani, a u vrtiću su samo deca i to je najbitnije – kaže vaspitačica Kojić koja je budućim prvačićima poželela da i dalje budu veseli, da ne budu opterećeni školom i da lako prihvate nove obaveze.

Deca iz grupa “Pčelice i “Balončići” recitacijama, pesmama i plesom svojim roditeljima, bakama i dedama pokazala su šta su sve naučila tokom pohađanja vrtića, a time su potvrdila da su spremna za školu. U školu na jesen kreće i sedmogodišnja Teodora.

– U vrtiću sam naučila svašta: pesmice, rešavati radne listiće, a pripremali smo se i za školu. Mislim da je škola mesto gde se uče matematika i jezici koji ti pomažu da kada se razviješ u čoveka možeš da radiš svašta – kaže Teodora.

Majka Bojana u školu je ispratila ćerku Lunu, ova prekretnica joj mnogo znači.

– Ćerka Luna i ja prezadovoljni smo s vaspitačima i celokupnim radom vrtića, mnogo je naučila u vrtiću. Radujemo se što će ići u školu i što je pohađala vrtić “Zlatokosa” u koji sam i ja išla. Očekujemo da u školi bude dobra, da stekne nova znanja i iskustva – kaže Lunina mama Bojana kojoj je vaspitačica Vesna Kojić takođe bila vaspitačica kao i njenoj ćerki.

Nakon priredbe svim predškolcima dodeljene su diplome. Kao i proteklih godina, diplome su dobili i predškolci koji su u borovski vrtić stigli još kao jednogodišnjaci. Druženje je nastavljeno uz igru i posluženje u dvorištu vrtića.

Dečju vrtić “Zlatokosa” pohađa 97-ero dece, koji su organizovani u pet vaspitno-obrazovnih grupa.

Upis u novu pedagošku 2022./2023. godinu počinje 16. juna putem portala e-građani i traje do 24. juna. Od 27. juna zahtevi za upis dece u DV “Zlatokosa” moći će se predati i papirnatim putem, a dokumentacija se može preuzeti na web stranici vrtića i dostaviti u vrtić svakog radnog dana, u vremenu od 7 do 15 časova, na adresu: Nikole tesle bb, Borovo.

S.M.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.