Ministarstvo poljoprivrede: Objavljen Konkurs za proizvođačke organizacije vredan 10 miliona kuna

Objavljen je novi Konkurs iz Programa ruralnog razvoja za provođenje tipa operacije 9.1.1 „Uspostava proizvođačkih grupa i organizacija“, pri čemu ukupna vrednost raspoloživih sredstava javne potpore iznosi 10 miliona kuna.

Rok za podnošenje zahteva za potporu i dostavu Potvrde o podnošenju zahteva za potporu je od 4. jula do 30. septembra ove godine.

Svrha Konkursa je dodela potpore za provođenje aktivnosti predviđenih poslovnim planovima priznatih proizvođačkih organizacija najduže za prvih pet godina od priznavanja, ali ne duže od 1. juna 2025. godine, u cilju olakšavanja izlaska na tržište, a time i povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gazdinstava.

Proizvođačke organizacije će uz pomoć sredstava ovog Konkursa, između ostalog, moći sufinansirati troškove sakupljanja, sortiranja, skladištenja i pakovanja proizvoda svojih članova, organizovanja i usmeravanja u primeni inovativnih procesa i digitalizacije, kupovine informatičke opreme i tehnologije te zajedničkog nastupa na tržištu proizvođačke organizacije.

Prihvatljivi korisnici su proizvođačke organizacije koje su priznate nakon 1. januara 2020. godine i kojima je Ministarstvo poljoprivrede odobrilo Poslovni plan.

Izvor foto: Ministarstvo poljoprivrede