DVD Borovo: Andrej Špehar, Jasmina Maljenović i David Lazić najuspešniji pecaroši

U organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo i Sportsko-ribolovnog društva „Sloga“ u Borovu je juče na Poretku održano takmičenje dece vatrogasaca u pecanju na plovak.

– Podelili smo decu u tri kategorije: imamo devojčice od 6 do 12 godina, dečake od 6 do 12 godina i kategoriju dečaka i devojčica starijih od 12 godina. U kategoriji devojčica sve tri su upecale po 8 riba. Izvlačili smo papiriće tako da je sreća bila naklonjena Jasmini Maljenović koja je osvojila prvo mesto, Anja Dokmanović je druga i Milica Savičić je treća. Nama je cilj da izvedemo decu van, da ih odvojimo od kompjutera i mobitela. Uspeli smo u tome i vreme nas je poslužilo – rekao je Miroljub Mladenović predsednik DVD-a Borovo koji se ujedno zahvalio Lazaru Radigoviću iz podpredsedniku Sportsko-ribolovnog društva “Sloga” Borovo na čiju se inicijativu takmičenje i održava.

Mladi vatrogasci –
takmičari u pecanju na plovak

Prvo mesto u kategoriji dečaka uzrasta od 6 do 12 godina pripalo je Davidu Laziću, drugo mesto Radovanu Kolareviću, dok je na trećem mestu završio Siniša Ostojić.

U konkurenciji 28 dece u dobi od 12 godina na dalje na trećem mestu je završio Stefan Galijaš, a drugo mesto osvojio je Aleksandar Maljenović. Prvo mesto sa 18 ulovljenih kedera i ove godine kao i prošle pripalo je Andreju Špeharu koji peca već pet godina.

– Pobeda znači da mi pecanje ide, da sam dobar u tome i da ne odustajem. Tajna uspeha u pecanju je da se trudim i uz malu pomoć tate i uspem. Koristio sam hranu koju su mi preporučili, a pecao sam na crve – priča zadovoljno 12-godišnji Andrej Špehar.

Pobednik Andrej Špehar prima pehar

Nakon takmičarskog dela, dodela medalja i druženje upriličeni su u ribolovnom domu u Borovu.

Lazar Radigović iz Sportskog ribolovnog društva „Sloga“ zadovoljan je još jednim uspešno provedenim takmičenjem dece vatrogasaca.

– Četvrta je godina kako održavamo takmčenje malih vatrogasaca u pecanju na plovak, jako sam zadovoljan, vreme nas je poslužilo. Volim raditi sa decom. Ako dete odvojiš barem jedan sat od interneta to je uspeh, a mi smo to ostvarili – zaključio je Radigović.

S.M.