DVD Borovo: U akciji dobrovoljnog davanja krvi prikupljeno 30-ak doza

U saradnji s Gradskim društvom Crvenog krsta Vukovar i Zavodom za transfuzijsku medicinu Kliničkog bolničkog centra Osijek, u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo od 9 do 12 sati održana je akcija dobrovoljnog davanja krvi. Prikupljeno je 30-ak doza krvi.

Akciji se odazvao i član borovskog DVD-a Nenad Blagojević, koji je krv dao prvi put.

– Prvi put dajem krv, sve je prošlo u najboljem redu, a akciji sam se odazvao iz humanih razloga – kaže Nenad.

Prvi put krv je dala i Sanela Španović, čiji je sin član borovskog DVD-a.

– Da vidim da li ja to mogu, a možda i spasim nečiji život – priča Sanela.

Na poziv organizatora akciji se odazvao i dugogodišnji član Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo Alen Mišić.

– Proteklih godina bio sam u Rovinju, gde sam redovno davao krv. Žao mi je što odaziv danas u Borovu nije veći – rekao nam je Mišić.

Zamenik predsednika Dobrovoljnog vatrogasnog društva Borovo Aleksandar Mladenović podsetio je da je nedavno u okviru projekta “Vatru gasi, brata spasi!”, finansiranog sredstvima Središnjeg državnog ureda za mlade i demografiju i Opštine Borovo, u Borovu održana radionica o osnovama prve pomoći za male vatrogasce. U znak zahvalnosti za saradnju s Gradskim društvom Crvenog krsta Vukovar dogovoreno je organizovanje akcije dobrovoljnog davanja krvi.

– S obzirom da smo ovu akciju organizovali prvi put, zadovoljan sam odazivom. Zahvaljujem se svima koji su danas došli i dali krv, a ovakve akcije nameravamo organizovati i ubuduće – najavio je Mladenović.

D.Zečević, Radio Borovo