Uhapšeni počinioci više provala na području Vukovara

Policijski službenici Policijske stanice Vukovar proveli su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakom iz Mohova i 41-godišnjakom iz Vukovara te 61-godišnjakom iz Vukovara zbog sumnje da su u periodu od januara do kraja aprila ove godine počinili niz provalničkih krađa na području vukovarskih gradskih četvrti Sajmište i Borovo Naselje.

Provaljivali su većinom u nenastanjene porodične kuće, dok se u jednom slučaju 76-godišnja vlasnica nalazila u kući prilikom provale, kada se zaključala u prostoriju dok se provalnici nisu udaljili. U jednom slučaju provaljeno je u teretno vozilo vukovarske firme, te u posljednjoj provali u prostorije udruženja.

U provalama su otuđili novac, nakit, pogonsko gorivo, suhomesnate proizvode, motorne pile i trimer, električne kablove, delove za ugradnju sistema centralnog grejanja i ostalo.

Materijalna šteta počinjena ovim krivičnim delima iznosi oko 82.000 kuna.

Po završenom kriminalističkom istraživanju trojica osumnjičenih predana su pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-sremske. Rešenjem Županijskog suda u Vukovaru određen im je istražni zatvor u trajanju od mesec dana.