Godišnju skupštinu održale “Dunavske zore”, udruženje i istoimeni tamburaški sastav iz Borova

Udruženje “Dunavske zore” iz Borova održalo je u sredu svoju godišnju izbornu skupštinu, na kojoj je potvrđeno dosadašnje rukovodstvo, koje će i u naredne četiri godine voditi udruženje, na čelu s predsednikom Dušanom Latasom.

S obzirom da je jedan od prioriteta omasovljenje, novi-stari predsednik Dušan Latas pozvao je sve zainteresovane da potpišu pristupnicu i postanu počasni članovi Udruženja.

– Prioritet nam je organizacija tamburaške večeri “Dunavom plovi tambura zvuk” 12. avgusta, a gosti će nam biti “Gospon tamburaši” iz Novog Sada. U aprilu smo pokrenuli Školu tambure za odrasle. Do kraja godine planiramo da realizujemo i novi program “Moja prva pesma”, uz učešće omladine iz Vukovarsko-sremske i Osječko-baranjske županije, kojima ćemo omogućiti da pokažu svoj muzički talenat i vokalne sposobnosti – rekao je Latas.

Da nikad nije kasno potvrđuje i novinar Dušan Velimirović, koji je sa 29 godina upisao školu tambure za odrasle.

– U početku sam mislio da ću dolaziti povremeno na probe, kad budem imao vremena, ali sam sada sve obaveze tome podredio. Sredom uveče zna se šta je prioritet! Naučili smo svirati i jednu pesmu “Pred Senkinom kućom” – priča Velimirović.

Iako Uduženje deluje na području Opštine Borovo, ukoliko bude poziva voljni su da školu tambure za odrasle organizuju i u drugim mestima u našoj okolini.

Tamburaški sastav “Dunavske zore” ima devet članova, od kojih je dvoje studenata.

Dušan Gužvić iz Negoslavaca ima 24 godine i studira medicinu u Novom Sadu. Član je ovog sastava je od osnivanja, a svira prim ili bisernicu.

– To je najmanja vrsta tambure. Zbog dede koji je svirao tamburu zavoleo sam ovaj instrument. To je ljubav i razonoda koja upotpunjuje život – kaže ovaj budući lekar.

Podršku “Dunavskim zorama” dali su u svom obraćanju Srđan Jeremić, zamenik župana Vukovarsko-sremske županije, koja uz Opštinu Borovo, SNV i SDF sufinansira rad Udruženja te Rado Bosić, predsednik KUD-a “Branislav Nušić” iz Borova. 

Na skupštini udruženja “Dunavske zore” prikazan je i novi spot za pesmu “Jedno vreme”, koju je s borovskim tamburašima otpevao Zoran Đuranović – Đuzo.

Tekst i foto: D.Zečević, Radio Borovo