18/07/2024

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

U četvrtak, 9. juna počinje pačetinski MESDAM

2 min read

U Pačetinu 9. juna počinju Međudržavni susreti dramskih amatera, u organizaciji Srpskog kulturnog društva “Prosvjeta” pododbora Pačetin i Kulturno-umetničkog društva “Branko Radičević”. U prvom delu ovogodišnje manifestacije, od 9. do 19. juna, biće izvedeno sedam predstava, amaterskih pozorišnih družina iz Hrvatske i Srbije. Sve predstave biće odigrane na Letnjoj pozornici u Pačetinu s početkom u 20 časova i 30 minuta.

U četvrtak, 9. juna posetiocima MESDAM-a predstaviće se Gradsko amatersko kazalište Županja s predstavom za decu “Ivica i Marica”.

U petak, 10. juna u Pačetinu gostuje Teatar “Balkan Novi Pokret” s predstavom “Milunka”, kada je i svečano otvaranje ovogodišnje manifestacije.

S predstavom “Moja žena se zove Boris” u subotu, 11. juna predstaviće se Amatersko pozorište “SB” iz Sokobanje, a u nedelju 12. juna “Teatar 91” iz Aleksinca s predstavom “Zvezdana prašina”.

U petak, 17. juna u Pačetinu gostuje Dramski studio “Feniks 95” iz Radičevića s predstavom “Evropejci”, a u subotu, 18. juna Amatersko pozorište “Jovica Jelić” iz Banatskog Karađorđeva sa predstavom “Prosidba”.

U nedelju, 19. juna posetiocima MESDAM-a predstaviće se Amatersko pozorište “Branislav Nušić” iz Šida sa predstavom “Rođene”.

Drugi deo MESDAM-a biće održan krajem jula, kada će posetioci imati priliku da vide i premijeru nove predstave Dramskog ansambla iz Pačetina.

Pokrovitelji programa su Srpsko kulturno društvo “Prosvjeta” iz Zagreba i Opština Trpinja.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.
RSS
Follow by Email
FbMessenger
Copy link