26/09/2023

RADIO BOROVO 100.7 FM

Prijatelj u svakoj kući

EDVU: Poziv mladima do 25 godina da se prijave na besplatan program edukacije za fotografe

2 min read

U okviru projekta “SKVIK – Stvaramo kulturu virtuelno i kreativno” Evropskog doma Vukovar biće proveden online program besplatne profesionalne edukacije za buduće fotografe. Radionice će voditi diplomirani snimatelj i fotograf Dario Matić inače Vukovarac koji radi u Zagrebu.

– Za radionice se mogu prijaviti mladi do 25 godina. Biće održano sedam predavanja u kojima ćemo proći kratku istoriju fotografije, osnove fotografije, osnove kadriranja, dužine objektiva. Prijavljeni će naučiti osnovne tehničke veštine za baratanje sa fotoaparatom koje će im pomoći u daljnjem bavljenju fotografijom. Bavićemo se i digitalnom obradom fotografije. Cilj radionice je unaprediti fotografsko znanje polaznika koje zanima fotografija. Dobro došli su i oni koji se već bave fotografijom, kako bi proširili svoje znanje kao i oni koji se tek žele početi baviti fotografijom da na ovaj način dobiju prva znanja, na kojima će moći dalje graditi svoje fotografske veštine – poručio je fotograf Matić.

Svi zainteresovani mladi mogu se prijaviti na e-mail: skvik@edvu.hr na koji trebaju do 5. juna poslati svoje podatke – ime i prezime, datum rođenja i broj telefona. O radionicama se mogu raspitati i pozivom na broj 032/450-096.

Obuka će biti provedena putem MS Teams aplikacije, a prva radionica počinje 5. juna, dok je poslednja planirana za za 16. jun. Nakon obuke polaznici će dobiti priznanja u vidu diploma.

Ukupna vrednost projekta SKVIK kojeg provodi Evropski dom Vukovar je približno pola miliona kuna, od čega je 85% finansirano bespovratnim sredstvima Evropskog socijalnog fonda, a 15% iz državnog budžeta Republike Hrvatske.

Radio Borovo | Newsphere by AF themes.